„Sindromul Italia” lovește tot mai mulți români! Care sunt semnele ce te trimit urgent la doctor!

„Sindromul Italia” lovește tot mai mulți români! Care sunt semnele ce te trimit urgent la doctor!

- in SANATATE, SOCIAL
1236
Comentariile sunt închise pentru „Sindromul Italia” lovește tot mai mulți români! Care sunt semnele ce te trimit urgent la doctor!
Sindromul Italia

O descoperire recentă arată faptul că în spitalele din România au început să apară tot mai mulți pacienți cu ceea ce se numește „sindromul Italia”! Ce anume declanșează această problemă și de ce tocmai plecați în Italia se confruntă cu asta?

Depărtarea de casă şi dorul de copii le face pe multe românce plecate la muncă în Italia să dezvolte depresii. Fenomenul a devenit atât de des întâlnit, încât specialiştii italieni au venit în România să studieze problema. Să tragă unele concluzii aşa încât ulterior să găsească şi soluţii.

„Nu dormeam zi şi noapte. Era prima oară când lucram pe acolo”

Este povestea unei românce. Dar nici pe departe doar a ei. Plecată la muncă în Italia pentru a trimite bani acasă, femeia a alunecat treptat în depresie. Cei 10 ani petrecuţi departe de copii i-au lăsat urme adânci. Acum este o pacientă a Spitalului de Psihiatrie din Socola, suferindă de sindromul Italia.

D. C. Dulcan, neurolog: 5 minute de supărare paralizeaza sistemul imunitar, iar milioanele de celule moarte, virusuri şi bac­terii din organism pot declanşa boala

La Socola au venit şi specialiştii italieni. Numărul mare al româncelor cu episoade de depresie din Italia i-a convins că trebuie tras un semnal de alarmă. Efectele depărtării de familie pot fi devastatoare.

„Sunt paciente care nu se internează doar pentru simptome depresive, sunt paciente care fac şi psihoze acolo, în Italia”

Simptome pe care le ştie foarte bine şi această femeie. Ani în şir a lucrat non-stop pentru a îngriji trei bătrâne. Efortul i-a uzat psihicul.

„Urlam noaptea, nu puteam să dorm. Era foarte greu. Şi de acolo am început cu depresiile astea”

Sunt simptome pe care medicii le îndeamnă pe românce să nu le ignore. Altfel, pot dezvolta probleme mult mai grave.

„Sunt paciente care vin şi cu halucinaţii auditive, vizuale, gânduri suicidale. Idei delirante, de urmărire”

Psihiatrii din Italia vor discuta cu colegii români şi vor pune la cale un program de sprijin. Vor face şi interviuri cu familiile româncelor plecate, care să îi ajute să dezvolte ulterior tratamente aplicate.  Sursa: a1.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments