VIDEO REVOLTATOR. Pentru că nimeni nu dorea să lucreze, bursa locurilor de muncă s-a terminat într-un sfert de oră. Ce salarii au refuzat acești asistați social

VIDEO REVOLTATOR. Pentru că nimeni nu dorea să lucreze, bursa locurilor de muncă s-a terminat într-un sfert de oră. Ce salarii au refuzat acești asistați social

- in SOCIAL
1832
Comentariile sunt închise pentru VIDEO REVOLTATOR. Pentru că nimeni nu dorea să lucreze, bursa locurilor de muncă s-a terminat într-un sfert de oră. Ce salarii au refuzat acești asistați social
someri

Cea mai “rapidă” bursă a locurilor de muncă s-a desfăşurat la Topoloveni, în Argeş. În doar 15 minute cei peste 100 de şomeri adunaţi acolo au trecut în revistă posturile vacante, au bifat prezenţa şi au plecat mulţumiţi acasă. Toţi primesc ajutor social de la stat şi numai aşa pot să beneficieze de aceşti bani. Recunosc că dacă nu i-ar fi împins de la spate primarii nici n-ar fi ieşit din casă.

La bursă locurilor de muncă de la Topoloveni zece firme din Argeş au încercat să angajeze 400 de persoane. Că să găsescă oameni dornici de muncă, patronii au cerut ajutorul primăriilor din 10 comune, unde există 700 de oameni care primesc ajutor social.

Mânaţi de la spate de edili, peste o sută dintre ei au trecut pe la standurile angajatorilor. Nici unul însă nu a vrut cu adevărat o slujba şi toţi au fost interesaţi să capete o hârtie pe care scrie că şi-au căutat de muncă.

“Am venit să … ne-a chemat domnii aicea. Eu am fată supt 6 ani şi cine mi-o duce şi mie la grădiniţă.”

“Io-s femeie operată, sunt femeie bolnavă, am doi minori care merg la şcoală. Dacă vrea să meargă tineretul care n-au probleme, să meargă.”

Oamenii nu s-au lăsat convinşi să se angajeze nici când patronii le-au oferit salarii care, cu tot cu bonusuri, puteau ajunge la două mii de lei.

“- Când va duceţi la un angajator şi-i spuneţi că vreţi să munciţi, ce va spune?

– Că ne angajează!

– Păi şi de ce nu v-aţi angajat până acum, dacă va angajează?

– Probabil că s-au ocupat locurile de muncă!”

Pentru că nimeni nu dorea să lucreze, bursă locurilor de muncă s-a terminat într-un sfert de ora. În timp ce patronii au plecat dezamăgiţi, şomerii sunt mulţumiţi că vor primi în continuare ajutorul social.

” – Aţi avut vreodată serviciu cu carte de muncă?

– Nu!

– Niciodată? Câţi ani aveţi?

– 43.”

Situaţia este la fel peste tot în ţară. La Braşov, de pildă, patronul unei firme de piese metalice caută de un an 10 muncitori necalificaţi.

În acest moment, la nivelul întregii ţări, aproximativ 250 de mii de oameni primesc un ajutor social de la stat numit venit minim garantat.

Pe de altă parte, potrivit datelor Eurostat, din totalul cheltuielilor guvernamentale, ţară noastră acordă 3,2% ajutoare sociale şi pentru susţinerea familiei, în timp ce Germania alocă 3,6, iar Franţa, 4,4, relateaza stirileprotv.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments