Tiberiu Uşeriu se pregăteşte pentru un nou maraton. Vrea să câştige ultramaratonul din Himalaya

Tiberiu Uşeriu se pregăteşte pentru un nou maraton. Vrea să câştige ultramaratonul din Himalaya

- in SPORT
994
Comentariile sunt închise pentru Tiberiu Uşeriu se pregăteşte pentru un nou maraton. Vrea să câştige ultramaratonul din Himalaya
tibi useriu

Maratonistul Tibi Uşeriu, câştigătorul ediţiei din 2018 a Maratonului Artic Ultra 6633 a anunţat, ieri, când a fost premiat de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, că o parte din bani vor ajunge la un sportiv care are nevoie de ajutor, iar restul sumei va fi folosită pentru expediţie în Himalaya.

Tibi Uşeriu a primit ieri pentru a treia oară, premiul de excelenţă al judeţului Bistriţa-Năsăud, pentru câştigarea ediţiei din 2018 a Maratonului Artic Ultra 6633, premierea fiind făcută în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud. Cu banii primiţi de la Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud,  “O să plec în Himalaya, la Ultramaratonul Everestului. încă sunt în recuperare, pregătirea pentru maraton constă în aclimatizare la altitudine foarte mare. O să plec cu trei săptămâni înainte de competiţia care va avea loc pe 29 mai. Acesta este ultramaratonul care se desfăşoară la cea mai mare altitudine din lume – are 60 de kilometri şi porneşte de la 5.600 de metri altitudine. Eu o să escaladez înainte de competiţie un vârf de 6.000 – 7.000 de metri, pentru aclimatizare”, a anunţat maratonistul.

Uşeriu  a vorbit şi despre premiile obţinute după ce a câştigat Artic Ultra 6633, dar şi care au fost motivele pentru care nu a spus că nu va merge să îşi revendice premiul de la Primăria Capitalei.

La această competiţiel, primul meu premiu a fost un pulover de 18 dolari (…), anul trecut a crescut premiul – am primit o geacă în valoare de 70 de dolari, iar anul acesta speram să crească, dar a scăzut, am primit din nou un pulover, puţin mai ieftin decât primul, dar, premiul pentru mine, pentru ceea ce am făcut şi ce am realizat în aceşti ani a fost recunoştinţa recunoştinţa dumnevoastră. Eu am încercat să rămân în judeţul nostru, după cum ştiţi, am fost propus pentru titlul de cetăţean de onoare al Bucureştiului, dar mi-am zis că aş vrea să încep de acolo de unde am plecat. Aştept deocamdată să mă propună cetăţean de onoare la mine în sat, în Prundu Bîrgăului, acolo unde m-am născut şi de-acolo să încep şi până la urmă să ajung şi la Bucureşti”, a spus Tibi Uşeriu. Sursa: ziaruldeiasi.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

 

loading...

Facebook Comments