ATENTIE, explozii solare MASIVE se produc in aceste zile! Omenirea va fi puternic afectata. Avem IMAGINI INCREDIBILE de la NASA

ATENTIE, explozii solare MASIVE se produc in aceste zile! Omenirea va fi puternic afectata. Avem IMAGINI INCREDIBILE de la NASA

- in DE ACTUALITATE, DESCOPERIRI, EDUCATIE SI CULTURA, NEWS, STIINTA
2160
Comentariile sunt închise pentru ATENTIE, explozii solare MASIVE se produc in aceste zile! Omenirea va fi puternic afectata. Avem IMAGINI INCREDIBILE de la NASA
explozie solara

Mai multe explozii solare puternice au avut loc in aceasta saptamana, printre urmari fiind si faptul ca vor fi perturbate comunicatiile pe Pamant.

Cea mai mare explozie solara din ultimii 12 ani a fost inregistrata la inceputul saptamanii, perturband puternic comunicatiile radio de pe Pamant, iar NASA avertizeaza ca aceste fenomene vor continua. Doua dintre exploziile solare din aceasta saptamana au fost extrem de puternice. Prima a fost de clasa X2,2, cea mai puternica din 2015 incoace, iar dupa cateva ore s-a produs una clasa X9,3, ultima de acest gen avand loc in 2005.

Aceste doua explozii s-au produs intr-o zona foarte activa a soarelui, unde si pe 4 septembrie fusese inregistrat un astfel de fenomen. Expertii spun ca efectele furtunilor solare se vor observa si in urmatoarele zile, cand se vor produce probleme la sateliti si la alte mijloace de comunicare, precum si GPS.

Aceste explozii in atmosfera Soarelui afecteaza toate straturile atmosferei solare. Ele arunca in spatiu electroni, protoni si ioni grei cu viteze imense, chiar apropiate de viteza luminii.

explozie solara1

Cum ne afecteaza explozia solara si fluxul de plasma care se deplaseaza spre Terra:

intensificarea fenomenului aurorei boreale – NASA a confirmat deja ca se intampla acest lucru in emisfera nordica;

efecte asupra instalatiilor electrice: “Trebuie sa avem grija fata de instalatiile energetice foarte importante. Astfel de furtuni solare produc pulsuri mari de tensiune si s-au intamplat multe situatii de scurtcircuite pe arii mari, s-au topit linii de transport”, exlica seful Agentiei Spatiale Romane, Ioan Mariu Piso.

Atunci cand campul magnetic terestru este puternic perturbat, el produce curenti de o intensitate mare la suprafata Terrei, a explicat Philippe Escoubet, un responsabil al programului european Cluster, conceput pentru studia efectele pe care vanturile solare le are asupra planetei noastre, scrie Mediafax.

– si sistemele de comunicatie pot fi afectate, asa cum s-a intamplat astazi in sudul Chinei;

efecte medicale“Fata de celelalte explozii, care au fost mai mici, observam un numar mai mare de oameni cu dureri de cap, ameteli, vajaieli in urechi, depresii”, a declarat pentru Stirile ProTv medicul neurolog Vlad Ciurea;

Medicii fac o legatura intre eveniment si starile de depresie si nervozitate pe care le-am putea resimti joi si vineri, cand asteptam asa-numitul varf al fenomenului.

efecte pot exista si asupra satelitilor si a sistemelor de navigatie bazate pe acest tip de tehnologie, inclusiv asupra semnalelor folosite pe Pamant.

efectele posibile asupra economiei – o furtuna solara puternica ar putea cauza economiei americane pagube de 20 de ori mai mari decat cele produse de uraganul Katrina in 2005 , a avertizat Academia americana de stiinte, intr-un raport publicat in 2008 si citat de Mediafax. Costul acestor pagube ar putea ajunge la doua trilioane de dolari in primul an dupa o astfel de catastrofa.
Acest raport a relevat in premiera vulnerabilitatea unor sectoare cheie: retelele electrice, sistemul de localizare GPS, transporturile aeriene, tranzactiile financiare si comunicatiile prin radio.

sursa: mediafax.ro, ziarulevenimentul.ro, stirileprotv.ro, nasa.gov

loading...

Facebook Comments