Descoperire uriaşă făcută de cercetători. Motivul pentru care zilele devin tot mai lungi

Descoperire uriaşă făcută de cercetători. Motivul pentru care zilele devin tot mai lungi

- in STIINTA
1711
Comentariile sunt închise pentru Descoperire uriaşă făcută de cercetători. Motivul pentru care zilele devin tot mai lungi
pamantul si luna

Cercetătorii de la Universitatea din Wisconsin și Madison au descoperit că, acum 1,4 miliarde de ani, luna a orbitat mult mai aproape de planeta Pământ.

Astfel, o zi a avut numai 18 ore, când corpul ceresc a fost mai aproape de Pământ, scrie antena3.ro. Studiul a mai arătat că Luna va continua să se îndepărteze de Pământ, determinând ca zilele să devină tot mai lungi.

„Pe măsură ce luna se îndepărtează, Pământul este ca un patinator care execută o piruetă, încetinind în timp ce își întinde brațele. Una dintre ambițiile noastre era să folosim această metodă pentru a dezvolta o scală geologică foarte veche. Vrem să studiem roci vechi de miliarde de ani într-un mod comparabil cu modul în care studiem procesele geologice moderne”, a declarant Stefan Meyers, profesor la Universitatea din Wisconsin-Madison.

Se crede că Luna se îndepărtează de Pământ cu o rată de 3,82 cm pe an, deci vor fi sute de milioane de ani înainte de a se deplasa suficient de departe pentru ca oamenii să recalculeze durata unei zile, potrivit The Independent. Sursa: rtv.net

 

loading...

Facebook Comments