Existența vieții, în pericol? Iată în cât timp ar putea exploda cel mai mare vulcan de pe Pământ

Existența vieții, în pericol? Iată în cât timp ar putea exploda cel mai mare vulcan de pe Pământ

- in STIINTA
840
Comentariile sunt închise pentru Existența vieții, în pericol? Iată în cât timp ar putea exploda cel mai mare vulcan de pe Pământ
pamant

Puține lucruri ar putea încheia definitiv viața pe pământ: un virus rezistent la antibiotice, un asteroid uriaș care ar lovi Pământul, supra popularea, schimbările climatice și explozia unui vulcan care stă adormit de sute de mii de ani.

În ultima categorie se poate încadra și supervulcanul din Parcul Natural Yellowstone, din Statele Unite ale Americii, care, dacă ar erupe, ar ucide fiecare ființă vie de pe Pământ.

Studiile, citate de indy100, arată că vulcanul a explodat de trei ori în trecut: în urmă cu 2.1 milioane de ani, 1.3 milioane de ani și 630 de mii de ani, iar o statistică arată că o viitoare explozie s-ar putea produce la un interval de aproximativ 500.000 – 1.000.000 de ani de la ultima erupție.

Estimările, însă, nu sunt sigure, dar ne pot da de înțeles cât timp avem la dispoziție pentru a ne pregăti în eventualitatea unei calamități. Sursa: realitatea.net

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments