Cum curatam talpa FIERULUI DE CALCAT! Cele mai tari trucuri! Orice gospodina trebuie sa le stie

Cum curatam talpa FIERULUI DE CALCAT! Cele mai tari trucuri! Orice gospodina trebuie sa le stie

- in DE ACTUALITATE, DESCOPERIRI, INEDIT, SOCIAL, UTILE
3281
Comentariile sunt închise pentru Cum curatam talpa FIERULUI DE CALCAT! Cele mai tari trucuri! Orice gospodina trebuie sa le stie
talpa fierului de calcat

Talpa fierului de călcat se curăță din când în când. Dacă vrei să știi cum se face află din rândurile de mai jos.

Ce trucuri de curatare ar fi utile oricaruia dintre noi:

1. Pentru un fier plin de praf, ce s-ar impregna intr-o haina, o metoda simpla, foarte cunoscuta de oamenii gospodari, nu poate fi decat stergerea talpii cu un burete (nu cu partea abraziva) umezit in apa calduta in care am turnat putin detergent lichid de vase.

2. Daca fierul nu mai aluneca usor, inseamna ca pe talpa s-au prins tot felul de resturi, repet, de la tesaturile calcate anterior. In acest caz, trecem fierul incins peste o bucata de finet sau molton in care asezam bucatele de lumanari sau de parafina. Apoi, il “pasam” din nou pe o carpa foarte moale.

3. Imbibam o laveta in apa oxigenata, stergem cu ea placa fierului de calcat, dupa care uscam.

4. Frecam talpa fierului cu o bucata de sapun uscat (am citit ca sapunul de Marsilia este foarte bun), stergem cu o rola de hartie sau trecem fierul de calcat peste o panza curata. Obtinem rezultate incontestabile.

5. Optam pentru un smirghel fin, daca talpa a ramas in continuare lipicioasa. Ca sa fim mai siguri ca n-o vom deteriora, il acoperim cu o carpa curata, frecand apoi in directia lungimii talpii.

6. Pentru petele de arsura sunt recomandate alcoolul menajer (alcoolul alb) si folia din aluminiu foarte fina.

7. In cazul in care curatarea cu alcool nu a dat rezultatele asteptate prin unele locuri, folosim o carpa imbibata in acetona.

8. Unei placi ingalbenite ii redam stralucirea cu ajutorul unei carpe inmuiate in suc de lamaie (optional putem pune si bicarbonat). Ori cu o jumatate de lamaie frecam bine talpa afectata.

9. Otetul alb in amestec cu sare fina este o solutie eficienta de curatare a petelor de orice fel de pe talpa fierului nostru, cu conditia ca operatiunea sa se faca delicat. Stergem cu o panza moale.

Nu am vorbit de fierul de calcat cu abur. Pentru acest tip, va pot spune doar ca nu trebuie sa folosim apa de la robinet, deoarece contine calcar, iar depozitarea lui il va scoate din uz, ci apa distilata.

Am uitat de sfatul acesta si vrem sa ne apucam de treaba. Ne-am amintit dintr-o data ca nu am procedat bine. Atunci, umplem rezervorul cu otet, bagam fierul in priza, lasam sa se evapore otetul, punem apoi apa distilata.

Pentru a ne menaja obiectele ce urmeaza a intra sub talpa fierului de calcat, vom menaja si fierul de calcat. Alunecarea lui pe suprafata tesaturilor depinde de starea de curatenie in care se afla talpa acestuia.

sursa: surplusdesanatate.info

loading...

Facebook Comments