M-am luptat ani de zile cu mucegaiul din ghivecele cu flori, până când vecina mea a auzit de problema mea și mi-a recomandat cea mai eficientă metodă!

M-am luptat ani de zile cu mucegaiul din ghivecele cu flori, până când vecina mea a auzit de problema mea și mi-a recomandat cea mai eficientă metodă!

- in UTILE
1684
Comentariile sunt închise pentru M-am luptat ani de zile cu mucegaiul din ghivecele cu flori, până când vecina mea a auzit de problema mea și mi-a recomandat cea mai eficientă metodă!
mucegai_flori

Dacă pământul din ghivece s-a acoperit cu un strat fin de mucegai, ia măsuri imediat! Mucegaiul va ataca florile și plantele tale preferate și le poți pierde în câteva săptămâni.

Mucegaiul apare adesea deasupra pământului din ghivece, dacă ții plantele într-un spațiu umed și rece sau dacă le uzi prea des. Iarna, ghivecele ținute în camere mai rar aerisite sunt atacate de mucegaiuri și ciuperci, pe care le poți recunoaște după culoarea albă, galbenă sau verde. Din pământ, mucegaiul se va răspândi rapid la rădăcinile și tulpinile florilor, care încep să putrezească în câteva zile.

mucegai flori

Ce flori de cameră au imunitate la mucegai?

Pare uimitor, dar unele specii de flori au imunitate la ciuperci! Iată plantele de cameră pentru care puteți să nu vă faceți griji:

 • Ardisia
 • Adenium
 • Glechoma
 • Caladium
 • Neoregelia
 • Siderasis
 • Cyperus

Important! Rețineți că murdăria și umiditatea sunt cei mai importanți factori pentru dezvoltarea mucegaiului. Cu cât mai curată și uscată vă este locuința, cu atât mai puțin ciuperci și bacterii vă vor deranja.

Cum luptăm contra mucegaiului?

Există o mulțime de metode de luptă contra mucegaiului, atât moderne, cât și tradiționale. Noi vă împărtășim câteva dintre cele mai eficiente.

komnatnie_rasteniya_1

Metoda 1

Problema mucegaiului este că de cele mai multe ori noi vedem cu ochiul liber doar “vârful aisbergului”. Mucegaiul se răspândește nu doar la suprafață, ci și în adâncime. Imediat ce observați mucegai trebuie să faceți următoarele:

 • înlăturați stratul superior de sol cu tot cu mucegai
 • adăugați sol nou, curat și sănătos

Important! În acest fel se previne pătrunderea mucegaiului spre rădăcinile plantei, fapt ce ar putea-o distruge.

Metoda 2

Folosind această metodă nu numai că veți lupta contra mucegaiului din ghivece, ci și veți fertiliza solul.

 • înlăturați stratul superior de sol
 • adăugați humus și pământ de frunze
 • adăugați sol nou

În acest fel se înlătură ciupercile, se afânează și se fertilizează solul.

Metoda 3

Dacă aveți la îndemână argilă expandată, procedați în felul următor:

 • înlăturați stratul superior de sol
 • adăugați sol nou
 • adăugați argilă expandată

Ideea e că dacă ciupercile vor apărea din nou, ele se vor depune pe argilă, care poate fi înlăturată și spălată foarte ușor.

Important! Înlocuirea stratului superior de sol are efect de încetinire a dezvoltării mucegaiului. Dar cea mai sigură măsură ar fi înlocuirea totală a solului și mutarea plantei în alt ghiveci.

Sfaturi utile:

Toamna, când microclima locuinței suferă schimbări și încurajează apariția mucegaiului, afânați mai des solul.

Adăugați în solul nou pastile de cărbune activat.

Udați solul cu soluții fungicide.

Sucul de lămâie poate preveni creșterea și dezvoltarea ciupercilor: stropiți solul cu 1 linguriță de suc dizolvată în 1 pahar de apă.

Udați florile de cameră cu soluție de permanganat de potasiu de 1-2 ori pe lună.

Urmați aceste sfaturi și îngrijiți florile de cameră, ca să vă bucure mereu cu frumusețea și sănătatea lor. Surse: libertateapentrufemei.ro, fasingur.info

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments