O vecină cumpără amidon în cantități mari. Când am aflat la ce îl folosește, i-am rezervat un raft întreg doar lui

O vecină cumpără amidon în cantități mari. Când am aflat la ce îl folosește, i-am rezervat un raft întreg doar lui

- in UTILE
1800
Comentariile sunt închise pentru O vecină cumpără amidon în cantități mari. Când am aflat la ce îl folosește, i-am rezervat un raft întreg doar lui
amidon

Dacă ați fi întrebat care este cel mai accesibil produs fără de care nu puteți prepara aproximativ 60% din bucate, ce ați răspunde? Am efectuat acest experiment printre membrii echipei noastre și rezultatele au fost diferite. Însă majoritatea au răspuns că este cartoful. Probabil. Însă vorbind despre cartof, putem înțelege și amidonul…

Astăzi acest praf fără gust se folosește pe larg în multe bucătării. Cu ajutorul acestuia se îngroașă sosurile și budincile, supele și aluatul. De asemenea, se poate prepara și o băutură delicioasă din el.

Medicii afirmă că amidonul de cartof are o influență pozitivă asupra organelor sistemului digestiv. Mulți se miră de faptul că el este utilizat și în produsele cosmetice. Într-un cuvânt, nu subestimați proprietățile amidonului. Astăzi, vă vom spune despre utilizarea lui în diferite sfere.

Îngrijește tenul

Preparați o mască pentru pielea grasă. Amestecați 0.5 pahar de apă caldă, 2 linguri de amidon și puțină cremă hidratantă. Aplicați compoziția pe față și lăsați să acționeze 20 de minute. Clătiți cu foarte multă apă. Aplicați masca de 3 ori pe săptămână.

Spălă geamurile

Pentru prepararea soluție de curățare din amidon, aveți nevoie de 1 pahar de oțet, sucul de la jumătate de lămâie, 1 pahar de apă și 2 linguri de amidon. Amestecați ingredientele, turnați soluția într-n recipient cu pulverizator, aplicați pe sticlă și spălați.

Curăță tacâmurile din argint

Tacâmurile din argint sunt destul de dificil de îngrijit. Însă puteți prepara o pastă pe bază de amidon care vă va ușura munca. Amestecați 4 linguri de amidon cu 50 ml de apă. Folosiți un șervețel, aplicați pasta pe tacâmuri și lăsați să se usuce.

Îndepărtează petele de grăsime

Dacă au rămas pete de grăsime pe haine sau pe canapea, folosiți amidonul. Preparați o soluție de curățare din 50 ml de lapte și 4 linguri de amidon. Amestecați-le până obțineți o pastă, aplicați pe pată și lăsați peste noapte. Îndepărtați pasta când se usucă. Dacă ați curățat canapeaua, puteți să o aspirați cu aspiratorul

Îndepărtează mirosurile urâte

Amidonul îndepărtează foarte eficient mirosul din încălțăminte. Presărați în încălțăminte amidon și lăsați peste noapte. Îndepărtați amidonul dimineața cu ajutorul aspiratorului. Rezultatul este uimitor!

Ușurează procesul de călcare

Dacă nu vă place să călcați, amestecați 2 pahare de apă cu 1 linguriță de amidon. Turnați soluția în pulverizator și stropiți hainele înainte de a le călca.

Îndepărtează mucegaiul de pe cărți

Presărați cărțile cu puțin amidon pentru a nu mucezi. El absoarbe excesul de umezeală și îndepărtează mirosurile neplăcute.

Curăță hainele

Se descurcă mai bine decât produsele speciale din curățătorii. Puneți într-o pungă de plastic haina care trebuie spălată. Turnați în pungă 2 pahare de amidon. Închideți punga și scuturați-o de mai multe ori. Când amidonul se va repartiza omogen pe haină, lăsați-o astfel peste noapte. Verificați haina în ziua următoare: ea va fi curată

Dezleagă nodurile

Dacă ați strâns prea tare un nod, presărați puțin amidon peste el. Îl veți deznoda mai ușor și veți pierde mai puțin timp.

Curăță canapeaua

Mobila va arăta ca nouă dacă va fi permanent curățată. Amestecați un pahar de apă cu o lingură de amidon. Aplicați amestecul pe țesătură și frecați.

Probabil deja v-a uimit amidonul. Puteți să-l folosiți foarte simplu la prepararea bucatelor, precum și la curățarea diferitelor obiecte. Acesta este un motiv să cumpărați mai mult amidon.

sursa: fasingur.info

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments