Nu e gluma ! Excesul de curatenie ne imbolnaveste !

Nu e gluma ! Excesul de curatenie ne imbolnaveste !

- in DE ACTUALITATE, DESCOPERIRI, INEDIT, LIFESTYLE, SOCIAL, UTILE
1406
Comentariile sunt închise pentru Nu e gluma ! Excesul de curatenie ne imbolnaveste !
exces de curatenie

Fiecare dintre noi avem doua sau trei kilograme de microbi.In ultimii ani,protectia impotriva germenilor a devenit din ce in ce mai obsesiva. Insa,intre om si bacterii exista o convietuire reciproc avantajoasa.

E vitala pentru om lupta impotriva microbilor,insa daca ducem la extrem aceasta practica ,ne poate afecta viata,provocand boli mult mai grave.

Principalele cai prin care societatea moderna ne sugereaza sa ne protejam sunt folosirea exagerata a antibioticelor si igiena exagerata.

Medicul Marius Calinici sustine ca aceasta lupta are la baza puternice interese economice.El sustine ca aceasta teorie are ca fundament incurajarea industriilor farmaceutice,fabricilor de solutii antipatogene,industriilor dezinfectantilor.

E bine sa stiti faptul ca o buna parte din bacterii traiesc pasnic cu omul,fiind o convietuire benefica pe ambele parti.Numarul celulelor unui organism este de  10 ori mai mic decat numarul de celule ale microbilor.

In anul 1958,Joshua Lederberg a devenit unul dintre cei mai tineri laureati ai premiului Nobel,el introducand termenul de “microbiom”.

Marius Calinici sustine ca un microbion cantareste intre doua si trei kg in cazul unui adult.Acesta se afla in intestinal gros,cananele auditive,caile respiratorii,canalul uriar ,genital si restul tubului digestiv. sursa: healthy-zone.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments