Ai bea o bere ca ASTA? Ce INGREDIENT SCARBOS foloseste o fabrică de bere din Australia. VIDEO

Ai bea o bere ca ASTA? Ce INGREDIENT SCARBOS foloseste o fabrică de bere din Australia. VIDEO

- in BIZAR, CULINAR, DE ACTUALITATE, INEDIT, SOCANT, SOCIAL
1647
Comentariile sunt închise pentru Ai bea o bere ca ASTA? Ce INGREDIENT SCARBOS foloseste o fabrică de bere din Australia. VIDEO
bere din buric

Belly Button Beer e cea mai nouă bere de la 7 Cent Brewery din Melbourne și, după cum sugerează și numele, se folosește de un ingredient cel puțin ciudat în procesul de fermentație.

E vorba de: scamele din buric. Sau, mai precis, de drojdia care se găsește în scamele din buric.

O fabrică de bere din Australia a dus industria și mai departe, chiar în abisul abdomenului uman prin fabricarea unei beri care se folosește chiar de scamele din burta drojdierului.

Cum poate face cineva bere din resturile din buric? Credeam că nu vei mai întreba. Conform fabricii de bere, „Procesul de izolare a propriei drojdii presupune mostre din buricul individului și tehnici științifice prin care sunt trasate mostre de agar-agar într-un Vas Petri. După ce li s-a permis culturilor de bacterii să incubeze, am descoperit tot soiul de lucruri interesante care cresc, printre care și ceva ce semăna cu colonii de drojdie.”

Dacă încă n-ai început să faci mișto de ei, atunci continuă: „Controalele pozitive au fost folosite pentru identificarea coloniilor de drojdie, iar controalele negative au fost utilizate pentru a fi siguri că tehnicile erau sterile.” Ce m-am liniștit – tehnicile erau sterile, sau cel puțin așa zic ei.

Și ce gust are berea creată din buric? „Drojdia are calitățile unei beri belgiene, cu caracteristici cheie ca aroma înțepătoare de cuișoare și esteri ușori de banană.

 

loading...

Facebook Comments