Adio masini pe BENZINA si MOTORINA. Din anul 2040 vor fi interzise TOATE masinile pe BENZINA si MOTORINA ! Dacia spune ca va produce masini electrice…

Adio masini pe BENZINA si MOTORINA. Din anul 2040 vor fi interzise TOATE masinile pe BENZINA si MOTORINA ! Dacia spune ca va produce masini electrice…

- in AUTO, DE ACTUALITATE, ECONOMIE, INEDIT, NEWS
1790
Comentariile sunt închise pentru Adio masini pe BENZINA si MOTORINA. Din anul 2040 vor fi interzise TOATE masinile pe BENZINA si MOTORINA ! Dacia spune ca va produce masini electrice…
masini electrice

Dacia s-ar putea reorienta catre masini cu combustibili alternativi, pregatindu-se inclusiv sa scoata pe piata masini electrice, anunta producatorul roman. Pasul va fi facut in conditiile in care acesta este trendul la nivel mondial.

VEZI AICI MASINA CARE Parcurge 520 km fara sa consume vreun strop de benzina ori motorina!

“Evident, industria se pregateste pentru asta, iar Dacia este parte a acestei transformari in viitor. Anul 2040 este indepartat, insa nu foarte indepartat, astfel incat avem planuri pentru Dacia in aceste directii. Important este insa sa pastram ADN-ul brandului: sa pastram Dacia ca masina accesibila, a declarat Hakim Boutehra, director comercial grup Renault Romania, pentru Digi24.

Anul 2040 este mentionat pentru ca acesta este pragul dincolo de care in Franta nu vor mai circula deloc masini cu motoare pe benzina si motorina.

Hakim Boutehra mai spune ca la ora actuala “cel mai mare trend in industria de automobile in toata lumea este sa ai mai multa conectivitate, mai multe masini electrice si mai multe masini autonome”.

Iar acest lucru se vede si in datele statistice. Chiar daca in Romania doar 1% din piata auto este din afara celor pe combustibili traditionali, vanzarile de masini ecologice sunt in crestere de la an la an. Astfel, in primele patru luni ale acestui an s-au vandut de trei ori mai multe (548) autoturisme electrice si hibrid decat in aceeasi perioada a anului trecut.

De asemenea, benzinariile si supermarketurile s-au adaptat, montand statii de incarcare a bateriilor langa pompele pentru carburanti, iar statul a decis sa le ofere soferilor care trec la variante electrice un ajutor de 10.000 de euro, la care se adauga inca aproape 1.500 de euro daca duc o masina veche la casat. Sursa: ziare.com

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments