Avertizări de cod portocaliu și galben de furtuni în toată țara, până marți seară. Prognoza până vineri

Avertizări de cod portocaliu și galben de furtuni în toată țara, până marți seară. Prognoza până vineri

- in NEWS
1656
Comentariile sunt închise pentru Avertizări de cod portocaliu și galben de furtuni în toată țara, până marți seară. Prognoza până vineri

Marți rămânem cu vremea instabilă, vin alte serii de averse şi se mai pot acumula 40-50 de litri de apă pe metru pătrat. Vom avea maxime de la 20, la 29 de grade.

Până la ora 21:00 sunt în vigoare două avertizări cod galben și portocaliu de ploi şi vijelii valabile pentru toată țara, conform hărții.

harta meteo

Prognoza pentru marți

Vedem cum va arăta vremea în fiecare regiune şi începem cu Bărăganul şi Dobrogea. Pe aici se aşteaptă mai multe reprize cu ploi zgomotoase. Apare şi soarele din când în când, iar temperaturile, la fel ca ieri, ajung la 27-28 de grade. Mai multe râuri din zona se află sub cod galben de inundaţii.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, instabilitatea persista, vor fi averse destul de serioase, cu descărcări electrice, răbufniri de vânt, poate şi grindină. O să plouă mult şi la noapte şi este în continuare pericol mare de inundaţii pe răul Putna, în judeţul Vrancea.

Şi în nordul Moldovei şi în Bucovina găsim înnorări şi ploi frecvente, cu toată suita de fenomene specifice instabilităţii. Cantităţile de apă pot depăşi 20-30 L/mp şi până mâine la prânz, majoritatea râurilor de aici se vor afla sub cod galben de inundaţii.

La fel va fi şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş: vreme neplăcută, intervale cu averse destul de consistente şi risc de inundaţii. Peste noapte ploile se mai domolesc.

În vestul ţării continuă vremea instabilă. Se mai pot strânge cantităţi însemnate de apă şi este risc de viituri majore pe râurile Bârzava, Bistra şi Timiş, care rămân până la noapte sub avertizare cod portocaliu.

În centrul România o să avem şi astăzi perioade cu vreme rea, ploi abundente şi condiţii de grindină. În special în zona montană, cantităţile de apă pot ajunge la 40-50 L/mp. După lăsarea nopţii, ploile se răresc şi vor fi tot mai slabe.

În Oltenia se aştepta alte serii de averse, care mai pot aduce peste 20-30 de litri de apă pe metru pătrat. Sunt în continuare problemele hidrologice şi majoritatea râurilor din zonă se află sub cod portocaliu de inundaţii, cu risc de viituri majore.

Şi în sudul ţării o să mai plouă din când în cald şi se menţine riscul de inundaţii. Rămân sub cod portocaliu râurile Teleorman, Neajlov, Prahova şi Teleajen. Va fi răcoare pentru luna iulie: maximele se opresc pe la 24-25 de grade.

În Bucureşti se anunţă vreme neplăcută, înnorări persistente, mai multe reprize de ploaie şi cel mult 25 de grade pe la amiază. O să mai plouă şi la noapte, iar minima ajunge pe la 15 grade.

La munte, vremea rea continuă şi astăzi. Se anunţă alte ploi torenţiale, se menţin condiţiile de grindină şi se mai pot acumula 40-50 de litri de apă pe metru pătrat. Temperaturile rămân modeste.

Pe litoral găsim atmosferă schimbătoare. Apare puţin soarele, dar vor fi şi înnorări şi averse trecătoare. Temperaturile ajung la valori plăcute: până la 27-28 de grade pe plajă şi 23-24 de grade în apă.

Prognoza meteo pentru 3 zile

Miercuri aşteptăm vreme mai bună şi în încălzire. Aversele apar local în nord, nord-est, în zonele montane şi submontane şi mai pot lăsa cantităţi însemnate de apă. În rest domină timpul frumos şi maximele urcă spre 30 de grade.

Joi, temperaturile mai cresc puţin, iar în sud şi sud-est vremea devine călduroasă. Nu scăpăm de ploi: acestea apar la deal, la munte, în vest, nord, centru, sporadic şi în celelalte zone şi vor fi însoţite de descărcări electrice, vânt, poate şi grindină.

Vineri rămânem cu vremea caldă, însă mai vin câteva reprize cu ploi zgomotoase în zonele montane, prin centru, est şi sud-est. Sursa: Pro TV

CITESTE SI:

Trei moduri surprinzătoare prin care un cățeluș îți poate transforma viața în bine!

loading...

Facebook Comments