Unicul caz de teleportare spontană din lume. Povestea soldatului filipinez care s-a trezit la mii de kilometri distanță: era într-o stare confuză, îmbrăcat în uniforma regimentului filipinez

Unicul caz de teleportare spontană din lume. Povestea soldatului filipinez care s-a trezit la mii de kilometri distanță: era într-o stare confuză, îmbrăcat în uniforma regimentului filipinez

- in BIZAR
2055
Comentariile sunt închise pentru Unicul caz de teleportare spontană din lume. Povestea soldatului filipinez care s-a trezit la mii de kilometri distanță: era într-o stare confuză, îmbrăcat în uniforma regimentului filipinez
teleportare

Există mai multe relatări de cazuri de teleportare spontană, neconfirmate însă științific. Un astfel de eveniment a avut loc în seara zilei de 25 octombrie 1593 cu Gil Perez.

Gil Perez, un soldat, a apărut spontan pe Plaza Mayor (principala stradă) din Mexico City, într-o stare confuză, îmbrăcat în uniforma regimentului filipinez, conform ro.wikipedia.org

Gil Perez
foto: Gil Perez

Gil Perez a fost un soldat și gardian din secolul al XVI-lea. A fost membru al “Filipino Guardia Civil” și a lucrat ca gardian la palatul guvernatorului general din Manila, Filipine.

Viața lui era destul de tipică pentru un soldat în acel loc și în acele timpuri. El și-a făcut datoria față de guvernul său și și-a făcut treaba indiferent de circumstanțele care au apărut în timpul datoriei sale de gardă.

Teleportarea este o temă comună în literatura și filmele SF. Echipajul navetei spațiale Enterprise a ridicat teleportarea la nivel de știință.

Un om de știință nebun în filmul “Musca” (The Fly) a pățit-o groaznic in urma unui experiment de teleportare ce a decurs prost, iar Stephen King a furat imaginația  copiilor în povestea sa scurtă “Aventura”(The Jaunt).

Nu există nici o îndoială că teleportarea are un recurs în ficțiune, deoarece îndepărtează limitele de locație ale personajelor și este deschisă interpretării.

Orice fel de eroare poate apărea ca urmare a faptului că pur și simplu nu știm ce efecte secundare poate avea procesul de teleportare.

STAR TREK a devenit REALITATE. Oamenii de stiinta chinezi au reusit pentru prima data in istorie sa TELEPORTEZE un obiect pe orbita PAMANTULUI. Cum e posibil asa ceva

Există, de asemenea, un interes în fenomenul de teleportare din viața reală, deoarece în mod evident ar fi destul de convenabil.

Aplicațiile din viața reală ar putea fi multiple: salvarea de vieți omenești, ar putea apropia oamenii, scurta distanțele, explora spațiul etc.

Cu toate acestea, ar putea schimba și chipul războiului modern și ar face foarte dificilă urmărirea infractorilor. Asta presupune că teleportarea este ceva ce putem controla.

Dacă nu există control? Ce se întâmplă dacă unii ar putea fi teleportați spontan fără să știe că sunt teleportați? Așa sa întâmplat în cazul lui Gil Perez.

Pe 24 octombrie 1593, Gil Perez își exercita îndatoririle de pază la palatul guvernatorului din Manila. Pirații chinezi au asasinat guvernatorul – Gomez Perez Dasmarinas – cu o seară înainte, dar gardienii păstrau încă palatul și așteptau numirea unui nou guvernator.

Obosit, Gil Perez a decis să se sprijine puțin de perete și să se odihnească pentru o clipă. Când și-a deschis ochii, se afla într-un loc complet necunoscut.

Nu a fost sigur cum să reacționeze, a continuat să-și îndeplinească îndatoririle de pază până când a fost abordat de cineva care a început să-i pună întrebări și să-i spună că este undeva imposibil pentru el. Gil era în Plaza Mayor din Mexico City.

Mexico city
foto: Plaza Mayor din Mexico City

Când a fost interogat, Gil Perez a spus povestea presupusei sale teleportari și a declarat moartea guvernatorului țării sale.

Asasinarea guvernatorului filipinez era încă necunoscută celor din Mexico City, dar Gil Perez purta, pur și simplu, uniforma gardienilor din Manila. El a fost plasat în închisoare deoarece se credea că ar putea fi un dezertor și / sau un servitor al diavolului.

După două luni, o navă a sosit din Filipine, aducând vestea despre moartea guvernatorului. Au spus că l-au cunoscut pe Gil Perez, deși nu știau că era în Mexico City. Ultima dată când l-au văzut, era pe 23 octombrie la palat.

Autoritățile de la Mexico City au decis să îl elibereze pe Gil Perez și să-l trimită acasă. Deoarece nu există nicio altă informație despre faptul că Gil se poate materializeaza oriunde, se presupune că el nu s-a mai teleportat apoi niciodată.

A fost norocos pentru că, dacă povestea este adevărată, el nu a a aterizat în urma teleportării spontane într-o țară în care nu se vorbea spaniola sau mai rău, în ocean, deșert ori tundra arctică.

Unele surse spun că povestea nu a fost anunțată decât după 100 de ani de la apariția ei. Alte surse spun că autoritățile au documentat imediat apariția.

Fără detaliile de acest fel, este greu de spus dacă povestea este mai suspicioasă decât o sugerează deja, premisa științifico-fantastică. Sursa: historicmysteries.com

traducerea si adaptarea: aktualnews.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments