Ieftin si bun. Cartofi Bombay, reţeta de post pe care trebuie să o încerci

Ieftin si bun. Cartofi Bombay, reţeta de post pe care trebuie să o încerci

- in CULINAR
1389
Comentariile sunt închise pentru Ieftin si bun. Cartofi Bombay, reţeta de post pe care trebuie să o încerci

Cui nu-i plac cartofii, mai ales dacă sunt gătiţi într-o combinaţie delicioasă de ierburi aromatice? Noi te sfătuim să încerci această reţetă de cartofi Bombay, o mâncare tradiţională indiană. E o reţetă simplă şi rapidă.

Ingrediente

2 linguriţe seminţe chimion
620 g cartofi, tăiaţi cuburi
3 linguri ulei
2 linguriţe pastă de ardei iute
¼ linguriţă turmeric pudră, opţional
1,5 linguriţe zeamă de lămâie
sare, după gust
2 linguri coriandru sau pătrunjel tăiat fin

Mod de preparare

Încingi uleiul într-o tigaie şi adaugi seminţele de chimion. Când seminţele au început să trosnească, adaugi cartofii, amesteci bine, acoperi vasul cu un capac şi îi ţii la foc mediu 10-12 minute sau până când vezi că s-au pătruns cartofii. Amesteci din când în când.

Adaugi pasta de ardei iute, turmericul, zeama de lămâie, sarea şi coriandrul (sau pătrunjelul), amesteci bine şi mai ţii cartofii, la foc potrivit, un minut sau două, amestecând ocazional. Îi serveşti calzi.

sursa: clickpoftabuna.ro

loading...

Facebook Comments