Reduc COLESTEROLUL mai mult decât o fac medicamentele. Miracolul din nucile braziliene!

Reduc COLESTEROLUL mai mult decât o fac medicamentele. Miracolul din nucile braziliene!

- in CULINAR, SANATATE, UTILE
1715
Comentariile sunt închise pentru Reduc COLESTEROLUL mai mult decât o fac medicamentele. Miracolul din nucile braziliene!

Unul dintre cele mai neobisnuite studii publicate recent este unul in cadrul caruia un grup de voluntari sanatosi a primit o portie de nuci braziliene pentru a vedea efectul acestora asupra nivelului de colesterol.

Zece barbati si femei au primit o singura portie ce continea zero, una, patru, sau opt nuci braziliene si s-a descoperit ca doar consumul unei portii a avut aproape imediat un impact pozitiv asupra nivelului colesterolului. LDL, asa-numitul colesterol „rau” din sange, era mult mai redus la doar noua ore dupa consumul de nuci, si nu cu putin, ci cu aproape 20 de unitati intr-o singura zi.

Nici medicamentele nu actioneaza atat de rapid. Statinelor le ia cam patru zile pentru un impact semnificativ.

Dar acesta nu este aspectul cel mai neobisnuit.

Cercetatorii au masurat nivelul colesterolului si dupa cinci zile si apoi dupa 30 de zile. Si in tot acest timp voluntarii nu au consumat nuci braziliene. Au avut doar o portie de nuci braziliene si dupa o luna colesterolul inca era scazut. A scazut si a ramas asa, doar dupa patru nuci … O adevarata nebunie!

Si nu, studiul nu a fost finantat de industria producatoare de nuci braziliene.

Interesant este ca patru nuci au dat rezultate mai bune decat opt in privinta scaderii colesterolului rau si a cresterii celui bun. Aceste rezultate arata ca un consum de doar patru nuci sunt suficiente pentru scaderea nivelului de colesterol LDL si imbunatatirea celui HDL („bun”) pana la 30 de zile, sau chiar mai mult—testele au fost facute doar pana la 30 de zile.

In mod normal, cand un studiu apare in literatura medicala cu un rezultat ce pare prea bun pentru a fi adevarat, astepti repetarea rezultatului inainte de a pune in practica remediul, sau de a-l recomanda altora, mai ales cand este vorba de un studiu facut pe doar zece persoane si cu rezultate mult prea bune pentru a fi adevarate.

Insa experimentul este ieftin, simplu, inofensiv si sanatos – trebuie doar sa mananci patru nuci braziliene pe luna —astfel incat, sarcina probei este oarecum inversata, in sensul ca este o situatie in care remediul se poate aplica pana cand nu mai da rezultatul scontat.

Cercetatorii au concluzionat ca o singura portie este suficienta “fara a produce toxicitate la nivelul rinichilor si al ficatului.” Fac referire la continutul ridicat de seleniu pe care il au nucile braziliene – atat de ridicat incat patru nuci consumate zilnic ar putea atinge pragul maxim tolerat de corp pentru seleniu, insa nu este niciun risc daca se consuma doar patru pe luna.

Sursa: viataverdeviu.ro

loading...

Facebook Comments