Ce se întâmplă dacă tastezi BFF pe Facebook. Țeapa care circulă peste tot

Ce se întâmplă dacă tastezi BFF pe Facebook. Țeapa care circulă peste tot

- in DE ACTUALITATE
1127
Comentariile sunt închise pentru Ce se întâmplă dacă tastezi BFF pe Facebook. Țeapa care circulă peste tot
facebook_bff

Ce se întâmplă dacă tastezi BFF pe Facebook? Absolut nimic! Imediat după vacanța de Paște, o știre falsă a circulat pe Facebook și s-a răspândit foarte repede.

Acest “fake news”, care s-a viralizat și în Occident, inclusiv în România, a luat naștere pe fondul scandalului Cambridge Analytica, compania care – cu ajutorul aplicației ”This Is Your Digital Life”, a colectat datele personale a peste 87 de milioane de useri, scrie Digi 24.

Astfel, potrivit „știrii”, Mark Zuckerberg – care a fost deja audiat în Congresul SUA , de două ori, ar fi inventat personal formula BFF (un acronim vechi de ani de zile, care înseamnă „best friend forever” – „cel mai bun prieten pentru totdeauna” – n.r.) pentru a ajuta userii să verifice cât de sigure sunt conturile lor.

Userii sunt determinați să testeze BFF la comentarii, iar dacă acronimul devine verde – după ce a fost postat – contul ar fi sigur. Dacă nu, utilizatorii sunt rugați să schimbe parola de urgență, pentru că „ar putea fi atacați de hackeri”.

bff

De aceea, mii de useri și-au schimbe parola contului Facebook, de teamă că datele personale le sunt în pericol.

Dar se poate trage o concluzie, după această recentă campanie de intoxicare: cei mai mulți utilizatori Facebook sunt foarte naivi și puțin echipați pentru a face diferența între o informație adevărată și una falsă.

Una dintre post-urile în care se vorbește despre Zuckerberg și BFF a fost distribuită în SUA de peste 76.000 de ori și a avut în jur de 90.000 de comentarii, iar acesta este numai unul dintre post-urile care prezintă această informație falsă, scrie Buzzfeed.

Anul trecut, Facebook a introdus un nou tool – Text Delight. Acest feature a fost inclus într-un pachet mai larg de schimbări și îmbunătățiri pe care compania le-a făcut în 2017.

Text Delight schimbă câteodată culoarea unor cuvinte și fraze atunci când acestea sunt testate la comentarii. BFF poate apărea din oficiu verde, dar schimbări de grafică se pot întâmpla și dacă userii tastează „Congratulations”, „Best Wishes” sau “xoxo” (n.r. XOXO – hugs and kisses – îmbrățișări și săruturi). BFF a foat adăugat pe lista Text Delight în ianuarie 2018. Sursa: libertatea.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments