Fiți atenți ce orez cumpărați.! Pe piață există orez de plastic! Cum îl poți identifica?

Fiți atenți ce orez cumpărați.! Pe piață există orez de plastic! Cum îl poți identifica?

- in DE ACTUALITATE, EXTERNE, GENERALE, SOCIAL
3834
Comentariile sunt închise pentru Fiți atenți ce orez cumpărați.! Pe piață există orez de plastic! Cum îl poți identifica?

Publicațiile din China semnalează că se comercializează pe piața chineză orez artificial, făcut din plastic. Este știut faptul că statul China reprezintă cel mai mare producător și exportator de orez din lume. Cererea fiind mare la nivel mondial, s-au ivit și falsificatori, care urmăresc să crească producția comercializată.

Acest orez falsificat se vinde nu numai în China, ci și si pe piețele din India, Indonezia sau Vietnam si nu este exclus ca in cel mai scurt timp să ajungă si pe piața europeana, inclusiv în Romania.

Pentru a  deosebi orezul natural de cel de plastic trebuie analizate anumite aspecte.

Orezul de plastic rămâne tare si după fierbere si în timpul preparării În plus, are un miros specific, de cauciuc ars.

Pentru a-i păcăli pe oameni, mulți producători combină orez natural cu orez fals, așa că trebuie observată culoarea boabelor dintr-o pungă. Dacă nu au forma si culoarea identice atunci există o mare posibilitate ca punga respectivă să conțină orez artificial.

Orezul artificial afectează sistemul digestiv, cauzând gastrita si afecțiuni intestinale. Acest produs sintetic  se obține  din cartofi, rășină sintetică și alte substanțe chimice din categoria plasticului.

Chinezii spun că a mânca trei boluri de orez artificial echivalează cu mâncatul unei pungi din plastic.

Sursa:stirilekanald.ro

 

loading...

Facebook Comments