Avertisment înfricoşător! Temperatura globală medie va creşte mai devreme de anul 2050. Dacă liderii nu vor lua măsuri, ne aflăm în faţa unei catastrofe climatice

Avertisment înfricoşător! Temperatura globală medie va creşte mai devreme de anul 2050. Dacă liderii nu vor lua măsuri, ne aflăm în faţa unei catastrofe climatice

- in DE ACTUALITATE, STIINTA
3552
Comentariile sunt închise pentru Avertisment înfricoşător! Temperatura globală medie va creşte mai devreme de anul 2050. Dacă liderii nu vor lua măsuri, ne aflăm în faţa unei catastrofe climatice

Temperatura globală ar putea creşte cu două grade Celsius în următorii 34 de ani sau chiar mai curând.

Un grup de experţi a avertizat că se va produce o  creştere cu două grade a temperaturii medii globale mai devreme de anul 2050. Acesta este considerat nivelul maxim pe care Pământul îl poate tolera fără modificări catastrofice, punctul în care mulţi oameni de ştiinţă consideră că  schimbările climatice vor deveni periculoase.

În raportul „Adevărul despre schimbările climatice” (The Truth About Climate Change) se menţionează că mulţi oameni consideră încălzirea globală ca fiind ceva „abstract, îndepărtat sau chiar controversat”, scrie The Independent.

Numai că planeta se încălzeşte „mult mai repede decât se anticipase”, a spus profesorul Sir Robert Watson, fost preşedinte al Grupului interguvernamental privind schimbările climatice şi unul dintre autorii raportului.

Publicaţia citată a postat pe site-ul propriu un îngrijorător material video pe care îl puteţi urmări mai jos.

În cazul în care analiza este corectă, cei mai mulţi oameni care sunt astăzi în viaţă vor trăi pe pielea lor experienţa vieţuirii pe o planetă supraîncălzită.


Sursa: The Independent

La Summit-ul privind schimbările climatice de la Paris, liderii mondiali au convenit să încerce limitarea încălzirii globală cât de departe sub limita de două grade Celsius. Dar, în acelaşi an, nivelul de încălzire a crescut la 10C, după o uimitoare creştere  de 0,15 în doar trei ani.

Secetele, inundaţiile, incendiile şi furtunile sunt toate semnale că lumea se încălzeşte.

Chiar dacă încălzirea va fi menţinută la două grade, oamenii de ştiinţă spun că acest lucru va distruge cea mai mare parte a recifului de corali şi va duce la topirea gheţarilor şi a calotei glaciare din Groenlanda, fapt ce va duce la o creştere a nivelului mării.

„Ne-am condamna copiii şi nepoţii să suporte creşterea nivelului mărilor şi toate efectele generate de aceasta, eventual evacuarea marilor oraşe aflate pe coaste”, se menţionează în raport.

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments