Gafa Vioricăi Dăncilă din mesajul transmis de Ziua Imnului Național

Gafa Vioricăi Dăncilă din mesajul transmis de Ziua Imnului Național

- in DE ACTUALITATE
949
Comentariile sunt închise pentru Gafa Vioricăi Dăncilă din mesajul transmis de Ziua Imnului Național
viorica dancila

Premierul Viorica Dăncilă a transmis în mesajul de Ziua Imnului Naţional că imnul „i-a mobilizat pe cei care, la 1 decembrie 1918, s-au adunat pe Câmpia Libertăţii de la Alba-Iulia”, dar, de fapt, evenimentul a avut loc pe Câmpul lui Horea din Alba Iulia, în timp ce Câmpia Libertăţii se află la Blaj, fiind legată de momentul 1848, când s-a strigat „Noi vrem să ne unim cu ţara”. Ulterior, mesajul a fost corectat pe site-ul Guvernului.

Actualizare: Mesajul transmis de Viorica Dăncilă a fost modificat pe site-ul Guvernului. Astfel, nu mai apare precizarea legată de „Câmpia Libertății”.

În mesajul său transmis cu prilejul Zilei Imnului Naţional, Dăncilă a spus: „Marcăm astăzi Ziua Imnului Naţional al României, sărbătoare cu o încărcătură aparte în Anul Centenar al Marii Uniri. “Deşteaptă-te, române!” le-a insuflat curaj românilor în multe momente ale istoriei moderne. I-a mobilizat si pe cei care la 1 decembrie 1918 s-au adunat pe Câmpia Libertăţii de la Alba-Iulia, acordurile sale exprimând atunci bucuria voinţei împlinite a românilor de unitate”.

Adunarea de la 1 decembrie 1918 nu a avut loc pe Câmpia Libertăţii din Alba Iulia, ci pe Câmpul lui Horea din Alba Iulia, unde episcopul unit al Gherlei, Iuliu Hossu, a rostit un discurs.

Pe Câmpia Libertăţii din Blaj, judeţul Alba, au avut loc, în 1848, două adunări naţionale, în lunile mai şi septembrie, când zeci de mii de oameni au strigat „Noi vrem să ne unim cu ţara!”. Sursa: digi24.ro

loading...

Facebook Comments