Locuința ți-a fost afectată de inundații? Iată ce trebuie să faci pentru a primi despăgubirile necesare de la asigurator:

Locuința ți-a fost afectată de inundații? Iată ce trebuie să faci pentru a primi despăgubirile necesare de la asigurator:

- in DE ACTUALITATE
959
Comentariile sunt închise pentru Locuința ți-a fost afectată de inundații? Iată ce trebuie să faci pentru a primi despăgubirile necesare de la asigurator:
cod-portocaliu-inundatii

Până în această seară, la ora 23.00, Capitala şi 17 judeţe – Suceava, Harghita, Neamţ, Braşov, Covasna, Bacău, Dâmboviţa, Prahova, Argeş, Buzău, Brăila, Vrancea, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa şi Tulcea se află sub cod galben de ploi. PAID – Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale este alături de proprietarii de locuințe amenințate în acest moment de riscul de inundații. Astfel, le reamintește acestora că, printre cele trei riscuri acoperite de PAD – polița de asigurare împotriva dezastrelor, se regăsește și riscul de inundații, asigurații putând fi despăgubiți în baza asigurării obligatorii de locuință.

Asigurarea obligatorie a locuinței (PAD) acoperă pagubele produse locuințelor în urma pătrunderii şi infiltrării apei, în cazul acoperirii pe scurtă durată a terenului cu un strat de apă, ca urmare a acumulării apelor provenite din precipitaţii atmosferice abundente. PAID România este pregătită să gestioneze dosarele de daună ce vor fi deschise de către proprietarii asigurați obligatoriu împotriva dezastrelor naturale care se află în această situație.

”O parte semnificativă a țării noastre se confruntă, zilele acestea, cu ploi abundente care duc, în mod firesc, la producerea de inundații. Suntem pregătiți să gestionăm dosarele de daună care vor ajunge la noi ca urmare a acestor evenimente și vrem ca toți proprietarii asigurați să stea liniștiți în ceea ce privește despăgubirile la care au dreptul. PAID România are fondurile necesare să acopere toate solicitările de despăgubire ce pot surveni ca urmare a inundațiilor din această perioadă. Avem nu doar resurse proprii, dar și un program de reasigurare de 900 mil. EUR – mai mult decât suficient pentru plata rapidă a despăgubirilor către românii asigurați, afectați de inundații”, declară Nicoleta RADU, Director General, PAID România.

Locuința ți-a fost afectată de inundații? Iată ce trebuie să faci!

1. Solicită autorităților locale întocmirea procesului verbal de constatare a evenimentului;
2. Ia măsurile necesare în vederea limitării pagubelor și prevenirea degradărilor;
3. Informează, în cel mai scurt timp, fără însă a depăși cele 60 de zile de la data producerii evenimentului, asigurătorul la care ai încheiat polița;
4. În baza înștiințării, asigurătorul va deschide dosar de daună, urmând ca, în maximum 5 zile, un reprezentant al acestuia să se prezinte la locul producerii evenimentului pentru a constata daunele;
5. Cererea de despăgubire se completează și se depune la compania de asigurări;

Plata despăgubirii se efectuează de către PAID în 5 zile de la primirea documentației complete de la asiguratorul care a emis polița și a instrumentat dosarul de daună.

Despre PAID – Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale

PAID este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formată prin asocierea societăților de asigurare pentru încheierea de asigurări obligatorii de locuință, în conformitate cu prevederile Legii nr. 260/2008.
PAID s-a constituit ca societate de asigurare în luna noiembrie 2009, prin efortul comun a 12 societăți de asigurare, acționari PAID.
Conform prevederilor legii, PAID administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuințelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României: Cutremur, Inundații, Alunecări de teren.

loading...

Facebook Comments