Se dau BANI. Cresc din nou salariile pentru bugetari. Vezi care sunt categoriile vizate

Se dau BANI. Cresc din nou salariile pentru bugetari. Vezi care sunt categoriile vizate

- in DE ACTUALITATE, ECONOMIE, NEWS, POLITICA, SOCIAL
1243
Comentariile sunt închise pentru Se dau BANI. Cresc din nou salariile pentru bugetari. Vezi care sunt categoriile vizate
bugetari

Camera deputatilor a aprobat ieri o crestere cu aproximativ 20 de procente a salariilor pentru multe categorii de bugetari cum ar fi angajatii angentiilor pentru Protectia Mediului, care au amenintat cu o greva de amploare.

Astfel cresc salariile dupa cum urmeaza: 20% crestere pentru personalul din cadrul agentiilor de protectia mediului ANPC, se majoreaza cu 25% salariul medicilor din aparare, ordine publica ssi siguranta nationala si se acorda burse de vacanta.

Cresteri salariale bune s-au facut si pentru militari. incepand cu luna iunie 2017 personalul militar, politistii, functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor.

Numai medicii militari din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala, indiferent de functia pe care sunt incadrati, pot opta in locul soldei de functie sau salariului de functie, gradatiilor si soldei salariului de comanda dupa caz, pentru salariul de baza stabilit pentru o functie echivalenta potrivit prevederilor din familia ocupationala sanatate, la care se adauga solda de grad, salariul gradului profesional detinut, potrivit amendamentului citit de Adrian Solomon si supus votului comisiilor.

Deputatii au mai decis ca si celelalte drepturi cum ar fi ajutorul la trecerea in rezerva sau in retragere, incetarea raporturilor de serviciu, pensia si alte drepturi specifice sa fie stabilite in concordanta cu soldele si salariile lunare brute, cuvenite de fiecare categorie in parte: militar, politist, functionar etc.

sursa: ziarulevenimentul.ro

 

loading...

Facebook Comments