Cea mai bună, simplă și rapidă maioneză o poți face acasă. E și cea mai sănătoasă variantă de maioneză posibilă.
Iată de ce ai nevoie!
INGREDIENTE
• 2 gălbenușuri mari de ouă
• 1/2 linguriță sare
• 2 linguri apă foarte rece
• 1 linguriță muștar
• 2 linguri zeamă de lămâie
• *** 350 ml ulei DE LA FRIGIDER
MOD DE PREPARARE
1. Într-un robot de bucătărie cu lama lată, adaugă toate ingredientele (cu excepția uleiului). Amestecă-le timp de 5-10 secunde.
2. În timp ce mixarea continuă, toarnă (treptat și încet de tot) uleiul rece (acesta e secretul reușitei, dacă vrei să îți iasă rapid și să nu se taie maioneza!). Ar trebui să dureze cam un minut până când se încorporează cu totul.
3. Când se încorporează uleiul în amestec, vei obține o cremă consistentă, densă, de culoare gălbui-pai. O poți gusta și asezona. Sursa: ampress.ro
Citeste si: