Valeriu Popa, un renumit terapeut român, afirmă: „ Nu există decât o singură boală: sânge stricat”. Degeaba protejăm ficatul, rinichii, plămânii și alte organe, dacă nu avem grijă de“conducte”, adică vasele de sânge. Îngroșarea și rigidizarea pereților arteriali dă naștere la ateroscleroză. Ea este cauza majoră a îmbătrânirii, a declanșării bolilor cardiovasculare, a deceselor și se datorează unei diete dezechilibrate și unui stil de viață haotic.
Prin terapia de purificare a sângelui se urmărește înlăturarea toxinelor din organism.
Iată câteva rețete recomandate de specialist și prezentate de publicatia doctorulzilei.ro:
„1. Elixirul tineretii – Mod de preparare: Se pun la macerat intr-un bocan cu capac, 500 grame usturoi pisat si sucul de la 24 de lamai. Se lasa 24 zile, amestecandu-se periodic. Se pastreaza la frigider. Se consuma o lingura la o jumatate de pahar cu apa, seara, inainte de culcare, in cure indelungate sau permanente.
- Macerat de ceapa in vin alb. Ingrediente: un litru vin alb, cinci cepe rosii (aproximativ 500 grame) tocate marunt, 250 grame radacina de patrunjel, doua legaturi frunze de patrunjel. Se pune ceapa la macerat in vin. Separat, se fierb radacina de patrunjel (curatata si maruntita) si frunzele de patrunjel (tocate), pana ce lichidul scade la jumatate. Se lasa sa se raceasca si se strecoara. Se amesteca cu maceratul de ceapa in vin si se adauga 150 ml miere. Se astupa bine, se lasa la macerat sapte zile, agitandu-se din cand in cand. Se strecoara. Se consuma o lingura de trei ori pe zi, cu 30 minute inainte de masa.
- Tinctura din coji de nuci uscate. Se amesteca 500 ml tuica sau alcool alimentar cu coaja de la 14 nuci, tocata marunt, intr-o sticla sau borcan cu capac. Se lasa la macerat doua luni. Se consuma o lingura dimineata, pe stomacul gol. Este un remediu de folos daca aveti depuneri de saruri, chisturi si tumori.
- Leurda. Consumati leurda sub forma de salata in fiecare zi, timp de cel putin trei saptamani.
- Urzica,in cure de primavara. Amestecati 100 ml suc de urzica cu 100 ml suc natural de mere. Beti amestecul pe stomacul gol cu 30 minute inainte de micul dejun, timp de 20 de zile, luati o pauza de 20 de zile si reluati pentru inca 20 de zile.
- Papadia.Nicio zi fara papadie, fie sub forma de infuzie (doua, trei cani pe zi), fie sub forma de tinctura (40 picaturi de trei ori pe zi, diluate cu apa, intre mese).” Sursa: doctorulzilei.ro
Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.