METEO 24 decembrie 2017: Cod galben de ninsori și vânt în mai multe județe

METEO 24 decembrie 2017: Cod galben de ninsori și vânt în mai multe județe

- in DE ACTUALITATE
1176
Comentariile sunt închise pentru METEO 24 decembrie 2017: Cod galben de ninsori și vânt în mai multe județe
meteo frig ger

Meteorologii au emis duminică avertizări cod galben de ninsori şi vânt puternic pentru mai multe zone din țară.

Meteorologii au emis duminică avertizări cod galben de ninsori şi vânt puternic pentru zonele de munte ale judeţelor Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Neamţ, Suceava, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Buzău, Prahova, Argeş, Dâmboviţa. De asemenea, pentru judeţele Vaslui şi Galaţi sunt semnalate precipitaţii, lapoviţă şi depuneri de polei.

Pentru Mehedinţi, Gorj şi Vâlcea, codul galben a intrat în vigoare la ora 8:00 şi este valabil până la ora 14:00, fiind anunţate intensificări ale vântului în zona montană înaltă. Vântul va prezenta intensificări ce vor atinge şi depăşi la rafală 80-90 km/h viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii, scrie news.ro.

În Neamţ şi Suceava, tot până la ora 14:00, la altitudini de peste 1700 m, vântul va prezenta intensificări ce vor atinge şi depăşi la rafală 90..100 km/h, spulberând şi viscolind zăpada. Ȋn zona montană înaltă a judeţelor Bistriţa Năsăud şi Maramureş, la altitudini de peste 1700 m, vântul va prezenta intensificări care la rafală vor atinge şi depăşi 70…90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

Codul galben pentru acest judeţe este valabil până la ora 11:00. Tot până la ora 11:00, zonele de munte ale judeţelor Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmbovişa sunt sub cod galben, cu vânt care va prezenta intensificări ce vor atinge şi depăşi la rafală 80…90 km/h, spulberând şi viscolind zăpada, reducand vizibilitatea sub 50 m, la altitudini peste 1.700 de metri. Pentru Vaslui şi Galaţi, meteorologii anunţă local precipitatii slabe, sub formă de ploaie şi lapoviţă, care vor favoriza depuneri de polei.

Prognoza pentru întreaga zi

Astăzi vremea devine caldă. Prin sud avem soare cu nori, dar prin nord se menţine atmosfera închisă, cu precipitaţii. Maximele vor fi de la 2 la 11 grade.

Vedem cum va fi astăzi în fiecare regiune a ţării şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Vreme frumoasă, temperaturile cresc cu două, trei grade şi vântul va fi activ. La noapte, minimele se opresc pe la zero grade.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei găsim atmosferă plăcută, cu 7-8 grade pe la amiază şi destul de mult soare.

Vreme caldă se anunţă şi în jumătatea nordică a Moldovei. Atmosfera va fi închisă, vântul activ şi precipitaţiile destul de slabe. La noapte se ating chiar şi 4 grade, valori neobişnuit de mari pentru acest moment al anului.

Se încălzeşte şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş, dar mai puţin decât în rest. Aici mai apare lapoviţă, iar dimineaţa se formează poleiul. În nord-vest o să plouă.

În vestul ţării, saltul termic va fi unul apreciabil. Ieri a fost ceață multe ore şi abia s-au atins 3 grade. Astăzi zărim soarele, iar dacă va ploua, vor fi precipitaţii locale. În sud-vest nu scăpăm de pornirile vântului.

În centrul ţării avem atmosfera mohorâtă şi ploi destul de frecvente. Pe la munte va ninge, iar temperaturile încep să crească şi aici. La noapte vor fi -2 grade doar prin depresiuni.

În sud-vestul ţării va fi soare şi puţin mai cald decât ieri. Vântul are unele intensificări, iar la noapte apare ceaţă.

Vreme bună aşteptăm şi prin ţinuturile sudice. Temperaturile cresc faţă de ieri şi maximele ajung pe la 10 grade. Nu sunt anunţate precipitaţii, însă mâine dimineaţă sunt condiţii de ceaţă.

În Bucureşti vremea se încălzeşte. Azi avem o zi caldă, cu înnorări destul de frecvente, dar pe seară se înseninează şi noaptea de Ajun va fi destul de plăcută. Maxima termică ajunge pe la 8-9 grade, valori ridicate pentru acest moment al anului.

La munte, astăzi o să mai ningă, însă vântul este marea problemă. Viscoleşte zăpada şi reduce mult vizibilitatea. Poate depăși viteze de 80 km/h, iar pe creste chiar de 90 km/h. Ninsorile vor fi slabe şi locale, iar prin staţiuni temperaturile rămân modeste deocamdată. Stratul de zăpadă a mai crescut puţin, ajunge la 20-30 de centimetri, însă va avea de suferit în zilele următoare, pe măsură încălzirii vremii.

De Crăciun avem soare şi vreme deosebit de caldă în sud şi est, pe unde se ating şi 15 grade. Norii se mai risipesc şi din vest sau centru, în schimb în Maramureş o să plouă, iar în nordul Orientalilor va fi lapoviţă.

Neobişnuit de cald va fi şi în a doua zi de Crăciun, mai cu seamă în sud şi sud-vest. Dimineaţa vine cu ceaţă, dar la amiază se înseninează cam peste tot.

Şi miercuri se anunţă vreme primăvăratică, nori puţini şi ceață persistentă în sud şi est. Observaţi că maximele rămân în intervalul 4-14 grade, iar minimele vor fi între minus 5 şi 5 grade aproape toată perioada. Sursa: stirileprotv.ro

loading...

Facebook Comments