Nave militare ruse, fotografiate în timp ce se îndreptau spre Siria

Nave militare ruse, fotografiate în timp ce se îndreptau spre Siria

- in DE ACTUALITATE, EXTERNE
1514
Comentariile sunt închise pentru Nave militare ruse, fotografiate în timp ce se îndreptau spre Siria

Armata Norvegiei a făcut publice fotografii făcute de către o aeronavă folosită în misiuni de supraveghere, ale unor nave ruse de război care navigau în ape internaţionale în apropierea coastei norvegiene şi aveau ca destinaţie Siria, informează Reuters, citată de Telegraf.

Luni, portavionul rus Admiral Kuzneţov şi crucişătorul de linie Pyotr Velikiy au fost fotografiate în apropierea insulei Andoya, din nordul Norvegiei.

Un purtător de cuvânt al Serviciilor Secrete din Norvegia a declarat că forţele armate ale statului fac publice în mod frecvent asemenea fotografii, în timp ce ziarul norvegian l-a citat în cadrul unui articol pe generalul Morten Haga Lunde, care declara că cele opt nave fotografiate “vor juca probabil un rol major în cadrul bătăliei din oraşul sirian Alep”.

Potrivit agenţiei de ştiri TASS, Admiral Kuzneţov va lua parte la operaţiunile ruse în Siria, din luna octombrie, 2016, până în ianuarie, 2017.

Rusia, aliatul-cheie al preşedintelui sirian Bashar-al-Assad, vizează în raiduri aeriene organizaţia Stat Islamic şi grupurile rebele din Siria, inclusiv în Alep. Potrivit presei norvegiene, navele ruse se îndreptau spre Marea Mediterană.

Rusia are o bază navală în Arkhangelsk, la est de regiunile nordice ale Norvegiei.

Sursa: telegrafonline.ro

 

loading...

Facebook Comments