HALUCINANT. Salate de icre colorate cu extract de gândaci Ce ”surprize” conțin salatele de icre

HALUCINANT. Salate de icre colorate cu extract de gândaci Ce ”surprize” conțin salatele de icre

- in DE ACTUALITATE, SANATATE, SOCIAL
1163
Comentariile sunt închise pentru HALUCINANT. Salate de icre colorate cu extract de gândaci Ce ”surprize” conțin salatele de icre

Asociația Pro Consumatori atrage atenția asupra salatelor de icre din comerț care conțin o serie de conservanți printre care E-120 (carminul) un colorant roșu strălucitor produs dintr-o specie de gândac din America de Sus.

Carminul nu este recomandat în alimentația copiilor pentru că poate produce hiperactivitate și deficiențe de concentrare, dar și astm, alergii sau rinite.

Carminul sau E120 este (un pigment de culoare roșie aprins) obținut din acidul carminic produs prin zdrobirea femelei insectei din superfamilia Coccoidea, cum ar fi cochinealul și cochinealul polonez. Carminul este folosit în produsele alimentare, cum ar fi iaurtul și anumite mărci de sucuri, în special cele colorate rubin-roșii. Se mai utilizează la fabricarea florilor artificiale, vopselelor, cerneală și alte produse cosmetice, conform wikipedia.org

Asociația Pro Consumatori (APC) a realizat un studiu privind conținutul salatelor de icre care se găsesc pe piața din România, realizat de către o echipă de experți ai APC, concluziile fiind îngrijorătoare:
80% din produsele analizate conțin conservanți.

69% din sortimentele analizate conțin acid citric.

52% din sortimentele analizate conțin agenți de îngroșare.

52% din produsele analizate conţin între 5 şi 7 aditivi alimentari.

32% din sortimentele analizate conțin carmin.

La 49% dintre sortimentele analizate conținutul de icre variază între 6% și 11%. 55% dintre sortimentele analizate conțin icre tarama (amestec de icre de calitate inferioară de la diferite specii de pești)

Studiul face parte din Campania Națională de Informare și Educare: ”Să învățăm să înțelegem eticheta!”.

Prin această campanie, experții Asociației Pro Consumatori (APC) își propun să-i învețe pe consumatori să înțeleagă eticheta produselor astfel încât aceștia să facă achiziții în cunoștință de cauză.

Totodată, Asociația Pro Consumatori (APC) își dorește să promoveze un stil de viață sănătos și să tragă un semnal de alarmă în privința unor produse cu o încărcătură chimică mare şi care prezintă un risc ridicat asupra sănătății consumatorilor.

Pentru realizarea studiului APC a achiziționat, în prima decadă a lunii februarie anul curent, 51 de sortimente de salate de icre fabricate de către următorii producători: Negro 2000, Doripesco, Ocean Fish, Pescado Grup (Salmaris și Bonito), Peștisorul de Aur, Delta Fish Distribution 2003, Mega Image (Gusturi Românești, 365), Auchan, Carrefour și Cora. sursa: vocea.biz

loading...

Facebook Comments