Reacţia doctorului acuzat de mama poliţistului că nu a trimis salvarea la timp: “Doamnă, sunteţi şi nesimţită”

Reacţia doctorului acuzat de mama poliţistului că nu a trimis salvarea la timp: “Doamnă, sunteţi şi nesimţită”

- in DE ACTUALITATE
1026
Comentariile sunt închise pentru Reacţia doctorului acuzat de mama poliţistului că nu a trimis salvarea la timp: “Doamnă, sunteţi şi nesimţită”
politist

Acuzaţii, plângeri şi anchete, la Spitalul Judeţean din Buzău, unde un poliţist de 35 de ani a murit la 3 zile de la internare. Rudele spun că medicii ar fi refuzat transferul bolnavului la Bucureşti, unde ar fi avut mai multe şanse.

Conducerea spitalului susţine însă că nu era o urgenţă, în momentul respectiv. Cătălin Motoaşcă avea 35 de ani şi era şef de post în comună Racoviteni, din judeţul Buzău. Era căsătorit şi urma să devină tată pentru a două oară. Vineri seară, a fost însă internat de urgenţă la secţia de cardiologie, cu diagnosticul de tromboembolism pulmonar.

Daniel Bragau – cumnatul poliţistului: “Ne spunea că îi este rău, că nu poate să o mai ducă şi că este speriat.”

Rudele spun că au insistat să fie transferat la un spital din Capitală.

Vasilică Bragau – soacra poliţistului – “Medicul de gardă nu a dorit să vorbească cu medicul de la Bucureşti şi a zis că nu îl pot da că avem o singură salvare pe Buzău şi starea lui nu reprezintă o stare gravă, nu reprezintă pentru noi o urgenţă şi nu pot să vi-l dau să blochez salvarea ptentruvoi.”

Daniel Bragau, cumnatul poliţistului: “A spus că nu este posibil aşa ceva, Cătălin era atunci stabil, putea să fie tranferat, vorbea, era conştient.”

Luni însă, starea lui s-a agravat, a intrat în stop-cardiorespirator şi s-a stins.

Vasilică Bragău, soacra poliţistului: “După ce a murit, una din asistente ne-a luat pe amândoi şi ne-a dus în cabinetul medicilor şi a intrat acel domn doctor de sâmbătă noapte şi am spus- ne-aţi omorât băiatul, domnul doctor, ne-aţi omarat băiatul, nu ne-aţi dat ambulanţă, nu ne-aţi dat nimic şi s-a uitat la mine şi mi-a zis- doamnă, sunteţi şi nesimţită.”

După moartea bărbatului, la spitalul judeţean din Buzău a fost declanşată o anchetă internă.

Dragoş Porumb – director medical SJU Buzău: “Pacientul a decedat din cauza unei insuficiente cardiace. Fiind un caz cronic, adică nu era o urgenţă. Era nevoie de acceptul medicului şef de secţie de la Floreasca, acest acord putând fi luat a două zi dimineaţă.” Cazul poliţistului a ajuns acum şi în atenţia procurorilor. Sursa: stirileprotv.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments