Rinichiul primit de Alexandru Arşinel trebuia să ajungă la un copil bolnav. Ce s-a întâmplat cu fetiţa

Rinichiul primit de Alexandru Arşinel trebuia să ajungă la un copil bolnav. Ce s-a întâmplat cu fetiţa

- in DE ACTUALITATE
1296
Comentariile sunt închise pentru Rinichiul primit de Alexandru Arşinel trebuia să ajungă la un copil bolnav. Ce s-a întâmplat cu fetiţa
alexandru-arsinel-operatie

Zeci de plângeri privind decontări ilegale şi defavorizarea unor pacienţi de către medicul urolog Mihai Lucan au fost făcute de pacienţi, dar şi de medici de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, afirmă Vlad Voiculescu.

Fostul ministru al Sănătăţii a precizat, pentru RFI, că în urma verificărilor Corpului de control nu au putut fi luate măsuri împotriva medicului Mihai Lucan, cu toate că ilegalităţile erau foarte clare, iar concluziile din rapoarte – numeroase.

Societatea noastră nu permite celor care vor să spună adevărul, să-l spună fără ca pentru asta să plătească un preţ mai mare sau mai mic. Pentru pacienţi, fie că vorbim de un medic sau de altul, să vorbească împotriva medicului său, preţul ar putea să fie sănătatea sau chiar viaţa acestuia. Pentru un coleg medic sau pentru o asistentă medicală sau pentru o infirmieră care decide să spună adevărul, preţul ar putea să fie cel puţin cariera, dacă nu mai mult decît atît. Asta spune ceva despre societatea noastră. Cu cât o societate merge mai mult către dictatură (…), cu atât adevărul este mai greu de aflat”, a spus Vlad Voiculescu.

La rândul său, medicul Emanuel Ungureanu, fost colaborator la Institutul de Urologie şi actual deputat USR, cel care l-a denunţat pe Lucan, spune că timp de 14 ani a depus plângeri penale împotriva doctorului, vorbind despre un trafic organe în care ar fi fost implicat Lucan. Ungureanu a declarat, pentru Digi 24, că una dintre atribuţiile pe care le avea în 2002, când lucra pentru Mihai Lucan, era să convingă familiile pacienţilor aflaţi în moarte cerebrală să doneze organele. Ungureanu spune că atunci a descoperit că medicul Mihai Lucan favoriza pacienţi străini.

Deputatul spune că nu doar străinii erau favorizaţi, ci şi cei care îi puteau oferi medicului protecţie. El a adăugat că a depus plângere penală împotriva medicului Lucan după transplantul de rinichi al actorului Alexandru Arşinel.

„Organul trebuia să ajungă la o fată pe care o cheamă Ana Maria Galben, care este din Prundul Bârgăului, care a făcut între timp transplant în Spania, era compatibilitate de grupă. Sunt oameni de afaceri care au intrat în faţă, sunt politicieni care au făcut transplant cu prioritate şi care l-au sprijinit în momentele cheie, când erau probleme imediat era acoperit de această caracatiţă de tip mafiot”, spune Emanuel Ungureanu. Sursa: stirileprotv.ro

loading...

Facebook Comments