Au gasit APA pe LUNA. Implicatiile descoperirii sunt URIASE! Ce au declarat cercetatorii

Au gasit APA pe LUNA. Implicatiile descoperirii sunt URIASE! Ce au declarat cercetatorii

- in DE ACTUALITATE, DESCOPERIRI, INEDIT, NEWS, STIINTA
1378
Comentariile sunt închise pentru Au gasit APA pe LUNA. Implicatiile descoperirii sunt URIASE! Ce au declarat cercetatorii
luna-plina

“Am găsit semnătura apei peste tot în adâncimile Lunii, utilizând datele din satelit”, a declarat pentru AFP Shuai Li, de la universitatea Brown, din Providence, în SUA, coautor al studiului.

Timp de multă vreme, Luna a fost percepută ca un astru arid, de “o magnifică dezolare” sau “complet seacă”.

Prezența apei pe Lună nu mai este însă subiect de dezbatere în prezent. Deja în 2008 cercetătorii au descoperit molecule de apă în interiorul bucăților de magmă aduse pe Pământ de astronauții din misiunile Apollo.

“Rămâne de aflat dacă aceste eșantioane reflectă condițiile generale ale zonelor de profunzime ale Lunii sau reprezintă mai degrabă regiuni bogate în apă excepționale, anormale într-un sol ‘sec'”, a spus Ralph Milliken, tot de la universitatea Brown din Providence și coautor al studiului.

Utilizând datele din satelit, cei doi cercetători au scos în evidență că depozitele vulcanice conțin cantități excepțional de ridicate de apă, provenind din adâncurile Lunii.

“Aceste zăcăminte bogate în apă sunt repartizate la suprafață, ceea ce dovedește că apă găsită în eșantioanele Apollo nu este un caz unic”, explică Ralph Milliken.

Descoperirea acestor cantități mari de apă naște însă o întrebare. Cum a putut supraviețui hidrogenul necesar pentru formarea apei temperaturilor extreme provocate de impact?

sursa: agerpres.ro

loading...

Facebook Comments