Descoperire neaşteptată despre oamenii cu ochi albaştri!

Descoperire neaşteptată despre oamenii cu ochi albaştri!

- in DESCOPERIRI
2342
Comentariile sunt închise pentru Descoperire neaşteptată despre oamenii cu ochi albaştri!
ochi-albastri-genetica-comun-1-1170x630

Se pare că toate persoanele cu ochi albaștri au în comun un singur strămoș, care a trăit acum 6.000 de ani și a suferit o mutație genetică ce ne-a urmărit până în prezent.

Încă nu se știe cauza, dar culoarea ochilor a început să se schimbe cu mult înainte de istoria înregistrată în manuale. Ochii albaștri sunt cauzați de o mutație pe care oamenii de știință au căutat să o înțeleagă.

Ani întregi, cercetătorii a căutat gena OCA2, care determină cantitatea de pigment maro din ochii noștri. Însă mutația a fost găsită pe o cu totul altă genă, numită HERC2. Gena HERC2 o anulează e OCA2 – astfel, elimină pigmentul maro și îl scoate la iveală pe cel albastru. Fiecare persoană cu ochi albaștri are această mutație.

Cel mai probabil, această mutație a apărut când oamenii au migrat din Africa în Europa. Acest lucru explică de ce aproape toți oamenii cu ochi albaștri au origini europene. Mai mult, sugerează că toți cei cu ochi albaștri au un singur strămoș european comun.

În cazul primului om (sau primilor, oricum numărul era restrâns), mutaţia l-a scos în evidență. Era o lume în care culoarea ochilor era căprui și cu siguranță această “noutate” era privită cu scepticism. Cu toate noutățile despre evoluție, u poate fi stabilit primul om. În acest caz, cele mai vechi rămăşite descoperite, care au aparţinut unui om cu ochi albaştri, datează de acum 7.000 de ani şi au fost descoperite într-o peşteră din Spania. Sursa: playtech.ro

loading...

Facebook Comments