Mitul Atlantidei, confirmat de “descoperirea secolului” în adâncurile Mediteranei

Mitul Atlantidei, confirmat de “descoperirea secolului” în adâncurile Mediteranei

- in DE ACTUALITATE, DESCOPERIRI, INEDIT, STIINTA
1656
Comentariile sunt închise pentru Mitul Atlantidei, confirmat de “descoperirea secolului” în adâncurile Mediteranei

Descoperire fabuloasă în adâncurile Mediteranei. Un metal mai prețios decât aurul, folosit de legendara civilizație din Atlantida, ar putea resuscita căutările cetății scufundate.

Explorarea unei epave din largul coastelor Siciliei a dus la descoperirea unor obiecte metalice, presupuse a fi din oricalc, un aliaj legendar despre care vorbesc vechii autori greci și care a fost asociat cu mitul Atlantidei.

Nu-i de mirare că descoperirea a dus la relansarea teoriilor despre existența cetății scufundate.

Este vorba despre două coifuri corintice, 47 de bare (sau lingouri) din oricalc și o amforă ce datează de la sfârșitul secolului al VII-lea – începutul secolului al VI-lea înainte de Hristos. Descoperirile au fost făcute în februarie de o echipă de scafandri de la departamentul aeronaval al poliției financiare din Palermo.

Obiectele – vechi de peste 2.500 de ani – au fost găsite la 300 de metri de coastă, în apropiere de Gela, o fostă colonie grecească situată pe coasta sudică a Siciliei, potrivit digi24.ro. În aceeași zonă fuseseră găsite cu aproape doi ani mai înainte alte 39 de bare metalice. De altfel, pe fundul mării zac în zona respectivă două epave.

Însă ceea ce îi intrigă cel mai mult pe arheologi sunt acele bare metalice sau așa-zise „lingouri”, turnate destul de grosier, dar care sunt încă strălucitoare, în tonuri de roșu și auriu. Aceste lingouri cântăresc între 254 de grame și 1.340 de grame și variază ca lungime între 17 și 32 de centimetri. Arheologii spun că ar putea fi vorba de oricalc, un aliaj metalic legendar, asociat cu mitul Atlantidei.

În greacă, oreikhalkos înseamnă „arama munților”. Potrivit mai multor texte ale poetului grec Hesiod și ale filosofului grec Platon, metalul era folosit de atlantizi – locuitorii pe jumătate zei, pe jumătate oameni care populau insula Atlantida înainte ca aceasta să se scufunde în mare. Metalul era mai prețios decât aurul.

Și atunci, se pune întrebarea: oare barele metalice descoperite recent ar putea proveni din orașul scufundat în adâncuri și niciodată găsit? sursa: realitatea.net

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments