Își renova casa, când a văzut ceva în spatele unui perete! Nu i-a venit să creadă ce comoară a găsit, acum milioane de oameni vin să o vadă

Își renova casa, când a văzut ceva în spatele unui perete! Nu i-a venit să creadă ce comoară a găsit, acum milioane de oameni vin să o vadă

- in DESCOPERIRI
1450
Comentariile sunt închise pentru Își renova casa, când a văzut ceva în spatele unui perete! Nu i-a venit să creadă ce comoară a găsit, acum milioane de oameni vin să o vadă

Imaginează-ți că într-o zi începi să faci mici renovări ale casei, bați într-un zid sau faci o gaură și deodată descoperi o cameră secretă și misterioasă. Iar dincolo de cameră urmează mai multe tuneluri care nici măcar nu știi unde duc. Cum reacționezi la o astfel de descoperire inedită?

Această situație unică i s-a întâmplat unui om din provincia Nevșehir din Turcia în anul 1963. În timp ce repara un zid al casei sale, a căzut accidental într-un oraș subteran antic numit Derinkuyu.

În ciuda faptului că fusese pierdut de sute de ani, Derinkuyu era încă remarcabil de bine conservat.

Acest oraș este doar unul dintre zecile de structuri subterane sculptate în stâncă în minunata și misterioasa zonă a Turciei, Cappadocia. Orașul are mai multe intrări și ieșiri, precum și punți de trecere, un sistem de ventilație, dar și fântâni.

Ceea ce este cel mai impresionant despre Derinkuyu este că, deși nu este cel mai vechi oraș subteran descoperit, este, de fapt, cel mai adânc.

Experții cred că aceste locații subterane au acționat ca niște buncăre subterane vechi pentru civilizațiile trecute. Este posibil ca oamenii să fi vrut să scape de amenințarea cu războiul sau de un dezastru natural și astfel au făcut aceste construcții impresionante pentru acele vremuri.

Și datorită dorinței unui om de a face niște schimbări în casa lui, acum Derinkuyu a devenit un loc de pelerinaj pentru mulți turiști care vor să vadă astfel de construcții. Sursa: en.wikipedia.org

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments