Și-a dat ULTIMII BANI pe un petec de PĂMÂNT, unde credea că e îngropată o COMOARĂ. A săpat 12 ANI, dar uite ce a găsit ACOLO

Și-a dat ULTIMII BANI pe un petec de PĂMÂNT, unde credea că e îngropată o COMOARĂ. A săpat 12 ANI, dar uite ce a găsit ACOLO

- in DESCOPERIRI, EDUCATIE SI CULTURA, INEDIT, ISTORIE, MISTER, STIINTA
1834
Comentariile sunt închise pentru Și-a dat ULTIMII BANI pe un petec de PĂMÂNT, unde credea că e îngropată o COMOARĂ. A săpat 12 ANI, dar uite ce a găsit ACOLO
pamant

Stuart Wilson este un scoțian pasionat de istorie. Într-una din zile a fost convins că a descoperit vestigiile unui oraș medieval și a fost dispus să renunțe la toate economiile sale pentru a achiziționa terenul respectiv și să înceapă săpăturile.

Scoțianul a plătit aproximativ 32.000 de lire sterline, toate economiile sale de-o viață, pentru două hectare de teren în regiunea South Wales.

vestigii2

Când a făcut investiția uluitoare, în urmă cu 12 ani, Wilson era convins că sub pământul cumpărat de el se ascunde un oraș medieval nedescoperit.

vestigii1

Timpul i-a dat dreptate și scoțianul a reușit, cu ajutorul a sute de voluntari, să scoată la lumină vestigii despre care istoricii credeau că sunt pierdute.

vestigii3

În grădina scoțianului, au apărut la suprafață, ruinele orașului industrial Trellech, laolaltă cu multe obiecte de muzeu. Acum valoarea terenului ține de patrimoniul național scoțian.

vestigii4

sursa: bzi.ro

 

loading...

Facebook Comments