Efectele eliminării timbrului de mediu. Ce păţesc românii care vor să îşi înscrie maşinile second-hand

Efectele eliminării timbrului de mediu. Ce păţesc românii care vor să îşi înscrie maşinile second-hand

- in DE ACTUALITATE, ECONOMIE
2964
Comentariile sunt închise pentru Efectele eliminării timbrului de mediu. Ce păţesc românii care vor să îşi înscrie maşinile second-hand

Românii care vor să îşi înma­tri­culeze maşinile second-hand pot ob­ţi­ne o programare la Registrul Auto Român (RAR) abia din luna viitoa­re, arată site-ul pentru programări la RAR.

Astfel s-a ajuns la la blocaj la înmatriculările auto, iar românii îşi pot înmatricula maşinile second-hand importate cel mai devreme începând cu martie.

Eliminarea timbrului de me­diu, începând cu data de 1 februarie, a adus o creştere a numărului per­soanelor care doresc să-ţi înma­tri­culeze maşinile la mâna a doua cum­părate din străinătate.

„Faţă de luna decembrie a anului 2016 numărul de programări la RAR a crescut cu apro­ximativ 50%.

Astfel, dacă în de­cem­brie 2016 la nivel naţional au fost apro­ximativ 48 de mii de programări, în luna ianuarie 2017 s-a ajuns la pes­te 75 de mii“, spune Roxana Nica, pur­tător de cuvânt al Registrului Auto Român (RAR)

Cifrele înregistrate reflectă valul în­matriculărilor în creştere de maşini second-hand importate, astfel că joi 1 fe­bruarie au fost înmatriculate, de pil­dă, 523 de autoturisme noi şi aproa­pe 5.500 vechi, potrivit ultime­lor statisti (pre­liminare) ale Direcţiei Re­gim Per­mise de Conducere şi Înma­tri­cu­la­re a Vehiculelor ( DRPCIV).

O fi de bine, o fi de rau? In prima instanta toti ne bucuram ca am scapat de o taxa care ne punea piedica in a avea o masina la un pret pe care ni-l putem permite. Pe termen lung insa, ramane de vazut.

informeaza: zf.ro

loading...

Facebook Comments