IATĂ AICI CELE 4 METODE PRIN CARE DEALERII DE MAŞINI TE PĂCĂLESC ŞI-ŢI IAU BANII

IATĂ AICI CELE 4 METODE PRIN CARE DEALERII DE MAŞINI TE PĂCĂLESC ŞI-ŢI IAU BANII

- in DE ACTUALITATE, ECONOMIE
1617
Comentariile sunt închise pentru IATĂ AICI CELE 4 METODE PRIN CARE DEALERII DE MAŞINI TE PĂCĂLESC ŞI-ŢI IAU BANII

Că vrei să cumperi o maşină second hand de la diviziile de “rulate” sau că te duci la o reprezentanţă, odată ce ai intrat pe uşă, eşti al lor. Eşti o pradă destul de uşoară dacă nu urmezi aceşti paşi valabili oriunde în lume şi oricând în timp. Chiar şi atunci când te duci însoţit cu cineva care-ţi ţine spatele.

Sunt cunoscute 4 metode prin care dealerii de maşini încearcă să-ţi vândă marfa. Chiar dacă mulţi le ştim, în momentul negocierii uităm de ele din diverse motive:

1.       Nu sta la cafele, nu pune botul la prăjiturele. Dealer-ii te tin la vorbe până devii prietenul lor şi începi să le accepţi covoraşele în loc de discount-uri. Fii la obiect cu ei, fă testul şi pleacă să vezi şi alte maşini. Aşa o să-i sperii şi încep să dea discount-uri adevărate. Dacă văd că nu te-a superimpresionat oferta lor şi că te duci şi la alţii, încep să lase garda jos şi să stea la picioarele tale.

 

2.       Nu te plânge că nu ai bani suficienţi, că nu ai timp de umblat. Nu le da de înţeles că eşti slab şi neajutorat. Te vor mitralia odată ce află despre tine că nu-ţi permiţi aia, aia sau cealaltă. Vor încerca să-ţi bage pe gât metode de finanţare (bănci, rate pe mai mulţi ani) şi o dată cu ele opţiuni care ridica preţul maşinii.

 

3.       Nu accepta pachete de genul – maşină, avans şi rate prin noi sau prin partenerii noştri. Fă o prospecţie, vezi ce bănci au cele mai bune oferte. Din comoditate, sigur că eşti tentat să rezolvi totul cu ei, ca să nu mai alergi dincolo şi dincolo. Dar gândeşte-te că dacă faci un credit, s-ar putea ca un 0.1% dobândă mai mare timp de 4 ani să însemne câteva sute de euro cu care ai putea să-ţi afci un city break. Aşa că mai bine stai câteva ore pe net şi vezi care bancă are oferta mai bună şi foloseşte-te de ea.

 

4.       Dealer-ii promovează oferte, iar cand ajungi acolo, oferta nu mai e. Ăsta e un truc vechi. Te duci pentru o dacie la 4.000 de euro ofertă speciala şi ei îţi spun că s-a terminat stocul, dar au la 5.000. Pleacă imediat! Nu încearcă decât să te facă să cumperi o altă maşină după ce te-au pus pe durmuri cu o ofertă mincinoasă. Poate că dacă le întorci spatele, vor scoate Loganul ăla la 4.000 de euro de la naftalină şi o să le devii client, cine stie?

sursa: promotor.ro

 

 

loading...

Facebook Comments