Romanii din Anglia muncesc mult pe bani putini si sunt supracalificati pentru joburile pe care le au

Romanii din Anglia muncesc mult pe bani putini si sunt supracalificati pentru joburile pe care le au

- in DE ACTUALITATE, ECONOMIE, EXTERNE, SOCIAL
1487
Comentariile sunt închise pentru Romanii din Anglia muncesc mult pe bani putini si sunt supracalificati pentru joburile pe care le au
romanii din anglia

Romanii din Anglia muncesc mult pe bani putini si sunt supracalificati pentru joburile pe care le au. Unul dintre cele mai spinoase subiecte care se afla in centrul negocierilor dintre Marea Britanie si UE pentru Brexit este acela al drepturilor cetatenilor UE din Regat si al celor britanici care locuiesc si lucreaza in statele comunitare.

Executivul de la Londra nu a decis ce model sa adopte dupa renuntarea la regula liberei circulatii in UE, dar a promis ca cei inteligenti si performanti vor fi in continuare atrasi in Marea Britanie. Guvernul si-a stabilit, insa, ca obiectiv reducerea migratiei nete anuale, de la nivelul actual de 273.000 de persoane la sub 100.000.

Potrivit Oficiului National de Statistica de la Londra, in Marea Britanie lucreaza 2,2 milioane de cetateni veniti din tarile membre UE, cei mai multi activand in retail, industria ospitalitatii si in sectorul sanatatii.

Astfel, cetatenii UE reprezinta 7% din totalul fortei de munca din Marea Britanie si, de cele mai multe ori, sunt mai bine educati pentru posturile pe care le ocupa decat cetatenii britanici, mai releva statisaticile oficiale.

De asemenea, exista si o diferenta intre muncitorii veniti din vestul Europei si cei din est, ultimii fiind dispusi sa munceasca mai multe ore si sa fie platiti mai putin decat colegii britanici.

“Migrantii din Bulgaria si Romania sunt dispusi sa lucreze mai multe ore si sa castige mai putin decat ceilalti, in special pentru ca lucreaza ca muncitori necalificati. In acelasi timp, cei mai multi dintre migrantii din tarile membre UE sunt supracalificati pentru joburile pe care le au”, a mai spus Bodey.

Comparativ cu o medie nationala a castigului de 11,3 lire pe ora, muncitorii proveniti din 14 state ale UE, intre care Germania, Italia si Franta, castiga mai mult (12,59 lire), in timp ce cei din Europa de Est sunt platiti cel mai putin, cu 8,33 lire pe ora. Sursa: incont.ro

loading...

Facebook Comments