Se schimba HARTA LUMII. O noua tara va fi PROCLAMATA pe 25 septembrie. Avertismentul DUR al SUA

Se schimba HARTA LUMII. O noua tara va fi PROCLAMATA pe 25 septembrie. Avertismentul DUR al SUA

- in DE ACTUALITATE, EXTERNE, NEWS
3017
Comentariile sunt închise pentru Se schimba HARTA LUMII. O noua tara va fi PROCLAMATA pe 25 septembrie. Avertismentul DUR al SUA
iran-iraq

Parlamentul regional al kurzilor din Irak a votat vineri ca referendumul pentru declararea independenţei să aibă loc la 25 septembrie. Acest aspect a atras îngrijorarea statelor din regiune, care se tem de încurajarea aspiraţiilor separatiste a minorităţilor kurde.

Statele Unite au cerut, vineri, kurzilor din Irak să renunţe la referendumul pentru declararea independenţei ce ar fi trebuit să aibă loc la sfârşitul lunii, avertizând că un astfel de eveniment ar distrage atenţia de la lupta împotriva reţelei teroriste Stat Islamic (SI), informează France 24.

”Statele Unite au atras atenţia în mod repetat liderilor Guvernului Regional al kurzilor că referendumul le va distrage atenţia de la eforturile pentru combaterea SI şi de la încercarea de a stabiliza regiunea. Desfăşurarea acestui referendum ar fi destabilizatoare şi provocatoare.

Prin urmare, am cerut Guvernului Regional al kurzilor să renunţe la referendum şi să se angajeze într-un dialog serios cu Bagdadul, acţiune pe care Statele Unite sunt pregătite să o faciliteze”, se arată într-un comunicat al Casei Albe.

Guvernul de la Bagdad şi-a exprimat opoziţia faţă de acest referendum, argumentând că încalcă prevederile constituţionale.

sursa: gandul.info

loading...

Facebook Comments