S-A DAT LEGE! De azi NIMENI nu mai scapă de DATORII. INSOLVENŢA nu va mai rezolva NIMIC pentru cei care deţin FIRME

S-A DAT LEGE! De azi NIMENI nu mai scapă de DATORII. INSOLVENŢA nu va mai rezolva NIMIC pentru cei care deţin FIRME

- in DE ACTUALITATE, ECONOMIE, INEDIT, NEWS, SOCIAL, UTILE
1371
Comentariile sunt închise pentru S-A DAT LEGE! De azi NIMENI nu mai scapă de DATORII. INSOLVENŢA nu va mai rezolva NIMIC pentru cei care deţin FIRME
insolventa

Guvernul va încerca să soluționeze astfel problema administratorilor de firme care pentru a scăpa de datorii le bagă în insolvență după ce le-au golit de active.

Agenția Națională de Administare Fiscală își face direcție pentru firmele cu pierderi peste 3 ani la rând.

Legea societăților comerciale va fi modificată, astfel încât o persoană să nu mai poată înființa o firmă un anumit număr de ani dacă a are deja la activ 2 insolvențe.

Guvernul intenționează deci constituirea unei direcții în cadrul ANAF (și cooperare cu Registrul Comerțului) pe tematica firmelor cu pierderi continue.

”Vom aduce modificări legislației astfel încât până la 31 decembrie 2019 firmele cu capital negativ să-și reîntregească capitalul și ANAF să fie împuternicit cu urmărirea îndeplinirii acestei condiții. Totodată, vom modifica Legea insolvenței cel târziu până la 1 noiembrie 2017 astfel încât o firmă să nu poată rămâne în faliment mai mult de 2 ani sau daca nu-și respectă planul de conformare pe o perioadă mai mare de 6 luni. Legea 31/1990 o vom modifica astfel încât o persoană să nu mai poată înființa o societate un anumit număr de ani dupa 2 insolvențe”, se arată în program, conform digi24.ro.

loading...

Facebook Comments