Toti romanii vor primi acasa in plic noi contracte de curent de la ENEL. Ce se intampla daca oamenii nu le semnează!

Toti romanii vor primi acasa in plic noi contracte de curent de la ENEL. Ce se intampla daca oamenii nu le semnează!

- in ECONOMIE, UTILE
1209
Comentariile sunt închise pentru Toti romanii vor primi acasa in plic noi contracte de curent de la ENEL. Ce se intampla daca oamenii nu le semnează!
contracte curent

În ultimele luni, furnizorii de ulitimă instanţă au trimis consumatorilor casnici de energie electrică noi contracte de furnizare a energiei, însoţite de convenţii de consum. Clienţilor li se cere să le semneze şi să le trimită înapoi furnizorilor, iar foarte mulţi clienţi îşi pun întrebarea de ce li sa trimis acasă un nou contract, de ce să îl semneze şi, mai ales, ce se întâmplă dacă nu îl semnează.

Noile contracte de furnizare de energie electrică în regim reglementat, trimise de cei patru furnizori de ultimă instanţă (Enel, Electrica, CEZ şi E.On) acasă la milioane de consumatori trebuie semnate în 30 de zile, sunt pe perioadă nedeterminată şi trebuie trimise înapoi furnizorului în plicul care le vine acasă, fără vreun cost suplimentar.

Ce trebuie să ştie oamenii, pe scurt: noile contracte au fost trimise de furnizori în baza unei obligaţii legale, adică Ordinul 88/2015 al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), “pentru aprobarea contractelor-cadru de furnizare a energiei electrice la clienții casnici și noncasnici ai furnizorilor de ultimă instanță, a condițiilor generale pentru furnizarea energiei electrice la clienții finali ai furnizorilor de ultimă instanță, a modelului facturii de energie electrică și a modelului convenției de consum energie electrică, utilizate de furnizorii de ultimă instanţă”.

Dacă oamenii nu le semnează, nu se întămplă nimic, va continua contractul existent, şi nu se pune problema ca alimentarea cu energie electrică nu va fi în niciun caz întreruptă. Precizarea este esenţială pentru că termenul până la care trebuia trimise noile contracte a expirat la finalul lui septembrie.

De reţinut că semnarea noului contract nu împiedică nici un consummator casnic să renunţe la el şi/sau la furnizor şi să treacă pe piaţa concurenţială de energie, unde preţurile sunt mai mici. Din opt milioane de consmatori casnici, doar 600.000 trecuseră din reglementat pe piaţa liberă, la jumătatea acestui an, scrie economica.net

Dragi prieteni,

Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments