In ce directie circula AUTOBUZUL? Problema de LOGICA la care un copil va raspunde mai repede ca tine. Tu stii sa o REZOLVI?

In ce directie circula AUTOBUZUL? Problema de LOGICA la care un copil va raspunde mai repede ca tine. Tu stii sa o REZOLVI?

- in DE ACTUALITATE, EDUCATIE SI CULTURA, INEDIT, MISTER, SOCIAL, STIINTA
2138
Comentariile sunt închise pentru In ce directie circula AUTOBUZUL? Problema de LOGICA la care un copil va raspunde mai repede ca tine. Tu stii sa o REZOLVI?
autobuz

”In ce directie circula autobuzul?” Este intrebarea pusa de cei de la National Geographic la o imagine cu un autobuz cu geamuri identice, caruia nu-i poti ghici direcția.

La testul facut în Marea Britanie, 80% dintre copii au nimerit raspunsul, in timp ce adultii au intampinat reale dificultati in a gasi logica acestei imagini.

autobuz

Rezolvare:

Raspunsul este simplu, insa este influențat de partea pe care se circula in tara respectiva. Indiciul tine de usile de acces, care nu se vad in imagine, ceea ce inseamna ca sunt pe cealalta parte a autobuzului.

Daca esti din Romania, autobuzul circula pe partea dreapta. Usile de acces ale autobuzului nu se vad, ceea inseamna ca autobuzul circula inspre partea stanga. Dacă esti insa intr-o tara in care se circula pe partea stanga, autobuzul circula inspre dreapta.

loading...

Facebook Comments