Fragment de INTERVIU cu marele actor Puiu Calinescu. Vei ramane profund impresionat de caracterul acestui OM

Fragment de INTERVIU cu marele actor Puiu Calinescu. Vei ramane profund impresionat de caracterul acestui OM

- in DE ACTUALITATE, EDUCATIE SI CULTURA, INEDIT, ISTORIE, MONDEN, SOCIAL
3062
Comentariile sunt închise pentru Fragment de INTERVIU cu marele actor Puiu Calinescu. Vei ramane profund impresionat de caracterul acestui OM
puiu calinescu

Dupa ce am vizionat acest fragment de interviu (vezi video la finalul articolului) cu marele actor Puiu Calinescu, putem spune ca nu ne mai gasim pur si simplu cuvintele. Suntem profund impresionati de caracterul acestui om, care a fost actorul Puiu Calinescu. fiecare cuvintel care ii iese pe gura pare pregatit din timp , dar nu este.

Ce a lasat in urma? O imensa colectie de comedie, care pare a fi la fel de amuzanta ca in vremurile trecute. Cine ar fi crezut ca in spatele imaginii fericite se afla o poveste trista? Intr-adevar, o lectie de viata pentru fiecare dintre noi.

Cine a fost Puiu Calinescu?

Puiu Călinescu (născut Alexandru Călinescu; n. 21 iunie 1920, București – d. 16 mai 1997, București) a fost un actor de comedie român, celebru datorită grimaselor sale, conform wikipedia.org

Alexandru Călinescu s-a născut în București, în cartierul Grivița și a fost fiul Fotinei Călinescu din București și al actorului Jean Tomescu din Craiova. A fost crescut de mama lui, care lucra la o fabrică de țigarete. La vârsta de 6 ani, după moartea mamei lui (23 de ani), a fost luat și crescut de bunica din partea mamei.

Nu i-a prea plăcut școala, repetând un an de studiu. După această perioadă, în timpul adolescenței, se vede nevoit să se angajeze și să-și facă un rost în viață, întrucât unchiul său, în casa căruia locuia, i-a impus aceasta, spunându-i că nu îi va mai da de mâncare. Această remarcă despre viața tumultuoasă a actorului a fost făcută de el însuși în 1996 într-o emisiune TV a Eugeniei Vodă, cu puțin timp înainte de moartea artistului.

Puiu Călinescu și-a început cariera jucând în „revistele” de cinematograf ce prefațau cândva în sălile de cinema proiecția unui film. Din 1948 a intrat în trupa Teatrului de comedie „Constantin Tănase”, care l-a consacrat și căruia artistul i-a rămas credincios până la sfârșitul vieții.

Și-a scris singur partiturile comice pentru spectacolele de pe Calea Victoriei, cu titluri trăsnite („Un băiat de zahăr ars”, „Trăsnitul meu drag”, „Idolul femeilor” etc.), al căror protagonist a fost zeci de ani. Creator al unui personaj unic, a fost un actor de comedie prin vocație, declanșând râsul doar la simpla sa apariție. Puiu Călinescu a creat pe malurile Dâmboviței o variantă românească a îndrăgitului actor Louis de Funès.

A rămas celebru datorită rolului Trandafir din serialul Brigada Diverse (B.D.) unde a jucat alături de marii actori Dem Rădulescu, Jean Constantin, Toma Caragiu, Reka Nagy, Sebastian Papaiani, Ștefan Bănică.

loading...

Facebook Comments