Povestea elevei din clasa a 10-a care a obținut locul 3 la un concurs internațional organizat de NASA. A proiectat o navă spațială ce poate sustine viata a 7 000 de oameni pe o perioada nelimitată

Povestea elevei din clasa a 10-a care a obținut locul 3 la un concurs internațional organizat de NASA. A proiectat o navă spațială ce poate sustine viata a 7 000 de oameni pe o perioada nelimitată

- in EDUCATIE SI CULTURA
2389
Comentariile sunt închise pentru Povestea elevei din clasa a 10-a care a obținut locul 3 la un concurs internațional organizat de NASA. A proiectat o navă spațială ce poate sustine viata a 7 000 de oameni pe o perioada nelimitată
Ana Maria Papurica - Verena

Numele ei este Ana Maria Papurica si este eleva in clasa a 10-a la Colegiul National “Barbu Stirbei” din Calarasi. Anul acesta a obținut locul 3 la competiția internațională NASA Ames Space Settlement Contest. Ați auzit de performanțele ei? Nu, pentru că nu a luat locul 1. Ne bucurăm ori de câte ori un elev român ne face cinste în competițiile internaționale și este datoria noastră să le fim alături, să-i promovăm, să-i încurajăm.

Cădem însă în “capcana locului I”, am numit-o noi, adică vorbim cu precădere de acei copii situați pe locul I trecându-i pe toți ceilalți într-un con de umbră și nu facem bine deloc. Când e vorba de copii harnici și silitori, nu trebuie să facem diferențieri, încurajându-i pe unii și descurajăndu-i pe alții. Ei toți sunt demni de toată aprecierea noastră pentru rezultatele lor, chiar și pentru simpla participare.

Astăzi vă vom spune povestea elevei Ana Maria Papurica, așa cum ne-a fost transmisă pe mesageria redacției de către mama elevei, doamna Papurica Mariana.

Ana Maria Papurica este eleva in clasa a 10-a la Colegiul National “Barbu Stirbei” din Calarasi. Inca din primul an de scoala a aratat o mare pasiune pentru invatatura, nu doar in ceea ce priveste programa scolara, ci in tot ceea ce o inconjoara.

Munca ei a dat roade prin numeroasele rezultate la olimpiade si concursuri scolare, astfel ea participa in fiecare an la 4 sau 5 olimpiade, obtinand intotdeauna rezultate onorabile.

Astronomia reprezinta un domeniu de interes ce ocupa un loc special in inima Anei, in noptile senine de vara obisnuind sa priveasca cerul instelat ore intregi, recunoscand constelatiile, vizitand orice planetariu pe care il intalneste si citind nenumarate articole si studii pe internet.

La o varsta frageda, dorinta ei cea mai mare era sa devina “astronaut” si sa lucreze la NASA. Desi ulterior si-a indreptat pasii catre medicina, nu a renuntat la visul maret de a fi remarcata de renumita agentie spatiala.

In timpul liber ataca toate domeniile artei: picteaza, citeste, canta la chitara. Dintre toate acestea exceleaza la pictura si desen, efortul ei fiind rasplatit prin distinctii obtinute la expozitii de pictura, saloane anuale de arta, atat in Calarasi, cat si in Bucuresti.

Anul trecut a avut propria expozitie personala in cadrul unei festivitati cu ocazia Noptii albe a Bibliotecilor. In cadrul concursului NASA Ames Space Settlement Contest, profesorul indrumator a fost dna Ionescu Corina Mihaela, profesoara ei de matematica, ce a reusit sa stabileasca o legatura speciala, de prietenie cu toti elevii, ambitionandu-i si implicandu-i in diverse proiecte. Ea este o doamna care incurajeaza gandirea libera, excelenta si recunoaste punctele forte ale oricarui elev.

Precizez ca anul trecut fiica mea a obtinut o mentiune onorabila in cadrul aceluiasi concurs, impreuna cu o echipa formata din alti 12 membrii, atat din Calarasi, cat si din Constanta, colaborand cu dnul profesor Nicolescu Adrian din Constanta.

Anul acesta a avut insa curajul sa participe de una singura la competitie, care implica proiectarea unei nave spatiale ce poate sustine viata a 7 000 de oameni pe o perioada nelimitata, fiecare detaliu al vietii in spatiu fiind abordat prin solutii viabile.”

Noi putem adăuga doar: FELICITĂRI Ana Maria Papurica!

Proiect Verena

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments