Cei patru români care au tăiat porcul în Italia riscă amendă de 150.000 € și pedeapsa cu închisoarea. Ce spun italienii despre ”gestul barbar” al românilor

Cei patru români care au tăiat porcul în Italia riscă amendă de 150.000 € și pedeapsa cu închisoarea. Ce spun italienii despre ”gestul barbar” al românilor

- in EXTERNE
1451
Comentariile sunt închise pentru Cei patru români care au tăiat porcul în Italia riscă amendă de 150.000 € și pedeapsa cu închisoarea. Ce spun italienii despre ”gestul barbar” al românilor
porc italia

Cei patru români şi italianul care au tăiat porcul în curte, la Anzio, au fost puşi sub acuzare pentru sacrificarea ilegală a animalului şi rele tratamente aplicate animalelor.

Ei riscă și închisoare de la şase luni până la un an şi o amendă de 150.000 de euro.

Cazul relatat de Il Messaggero a declanşat un val de reacții pe pagina de Facebook a publicației italiene. Mulți italieni s-au arătat oripilați de ”gestul barbar” al celor cinci bărbați, spunând că merită să “fie trataţi aşa cum au tratat ei animalul”, dar sunt și persoane care le iau apărarea românilor, acuzându-i de ipocrizie pe cei care cer să fie pedepsiți.

Bine… dar chiar și bunicii mei au sacrificat porcul în fiecare an, acasă… Toată lumea care locuiește la țară avea a avut porc”, a comentat Lucia Panetta.

Dar vă rog… Până acum ceva timp era normal să tăiem porcul, acum că a devenit o crimă”, scrie Lelè Panaja.

O tradiție veche de secole este crimă de un an și este pedepsită cu amenzi absurde”, scrie George Birta.

În Bergamo, toți fermierii fac asta. Nu doar străinii”, comentează Luigi Gaiardelli.

Și în Perugia e o practică normală. Oamenii de la țară cresc porcul (și nu numai) și apoi îl omoară și îl mănâncă. Și vă asigur că guiță. Când vecinii mei au făcut-o, nu am suportat să aud și am plecat de acasă. E oribil pentru mine, dar cred că toată lumea e vegană”, a scris Jimena Bon Palacios.

Pe de altă parte,mulți utilizatori s-au arătat oripilați de gestul românilor: “Ar trebui măcelăriţi aceşti zulu”, “La moarte cu ei”, “blestemaţilor” sunt doar câteva din comentariile negative.

Poliţia din Anzio cercetează patru români şi un italian după ce au fost alertaţi de vecini cu privire la sunetele puternice scoase de un porc care era sacrificat chiar în curtea lor.

Poliţiştii, conduşi de sergentul Sergio Ierace, au descoperit porcul ucis deja în curte. Ofiţerii au constatat lipsa oricăror norme de igienă, sanitare şi de siguranţă.

Il Messaggero notează că animalul a fost sacrificat într-un mod crud deoarece nu au fost respectate procedurile autorizate pentru uciderea animalelor, care prevăd o moarte fără o suferinţă inutilă. Sursa: stirileprotv.ro

loading...

Facebook Comments