Crescut de lupi timp de 12 ani, a fost descoperit în sălbăticie pe când avea 19 ani. Bărbatul-lup este dezamăgit de viața sa printre oameni

Crescut de lupi timp de 12 ani, a fost descoperit în sălbăticie pe când avea 19 ani. Bărbatul-lup este dezamăgit de viața sa printre oameni

- in EXTERNE
1023
Comentariile sunt închise pentru Crescut de lupi timp de 12 ani, a fost descoperit în sălbăticie pe când avea 19 ani. Bărbatul-lup este dezamăgit de viața sa printre oameni
barbatul-lup

Marcos Rodriguez Pantoja, care a trăit printre animale timp de 12 ani, susține că îI este greu să se adapteze regulilor societății.

Viața lui Marcos Rodriguez Pantoja, cunoscut și ca “Mowgli al Spaniei” s-a schimbat radical după ce a părăsit zona montană unde locuia alături de animale și a revenit în societate, potrivit El Pais.

Bărbatul, în vârstă de 72 de ani, locuiește într-o casă modestă în satul Rante. Marcos susține că ultima iarnă a fost cea mai grea, sănătatea sa deteriorându-se rapid.

Bătrânul își amintește cu nostalgie de copilăria petrecută alături de lupi, adăugând că lupoaica care l-a acceptat alături de haita sa și l-a “crescut” este cea de la care a învățat să supraviețuiască. Bărbatul dormea într-o peșteră alături de “familia sa adoptivă”, adoptându-le comportamentul și modul de viață.

Astăzi, bărbatul-lup, care a fost descoperit în sălbăticie pe când avea 19 ani, se adaptează greu condițiilor din societate. Cel mai greu îi este să se obișnuiască cu frigul iernilor, care nu îl deranja atât de mult pe când era alături de haita de lupi.

“Umblam și alergam aproape gol. Îmi înfășuram doar picioarele când îmi înghețau, însă nu resimțeam frigul atât de puternic ca acum. Eram mult mai rezistent și mai puternic”, a declarat Marcos.

Imediat după ce a fost salvat de Garda Civilă, Marcos Rodriguez a fost înscris într-un program de integrare socială, însă viața sa nu a fost deloc ușoară. A fost bătut, înșelat și abuzat de semenii săi. În satul Rente, însă, și-a regăsit liniștea.

Bătrânul a recunoscut că a încercat de nenumărate ori să se întoarcă în munți, însă a pierdut legătura pe care o avea cu natura. Lupii nu îl mai recunosc ca fiind “unul de-al lor”.

“Știu că sunt acolo, în sălbăticie, îi aud, dar nu mai este atât de ușor să fii în preajma lor. Îi chem, ei răspund, însă nu se mai apropie de mine. Mi s-a schimbat mirosul,” a mai adăugat Marcos Rodriguez Pantoja. Sursa: stirileprotv.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments