De ce a avut un efect devastator cutremurul din Italia? Ce au evidențiat specialiștii?

De ce a avut un efect devastator cutremurul din Italia? Ce au evidențiat specialiștii?

- in DE ACTUALITATE, EXTERNE, GENERALE
1332
Comentariile sunt închise pentru De ce a avut un efect devastator cutremurul din Italia? Ce au evidențiat specialiștii?

În ultima perioadă Italia a fost zdruncinată de cutremure de mare intensitate. Unele au provocat numeroase pierderi de vieți omenești și însemnate pagube materiale.

La Repubblica preciza cauzele fenomenului: o porțiune de scoarță cu o lungime de 18 kilometri, o lățime de 10 kilometri si o grosime de 9 km s-a scufundat cu jumătate de metru. De aceea, seismul a produs mari pagube.

Potrivit publicației, o parte a bucății, cea dinspre sud, s-a scufundat la cutremurul devastator din 24 august. Acest lucru a făcut ca bucata sa rămână înclinată, cu partea dinspre nord în sus.

Cercetătorii italieni în dinamica scoarței terestre, care au analizat tectonica regiunii  după cutremurul de la Amatrice  au  lansat un avertisment serios: bucata de scoarță se va îndrepta, fapt ce va genera un nou seism.

Astfel de cutremure, cu  mișcare descendentă, afectează toate construcțiile, Ele  își pierd susținerea si se prăbușesc.

La seismele cu mișcare ascendentă, cauzate de obicei de ciocnirea a două plăci litosferice, pagubele sunt mai mici, declarau experții citati de La Repubblica.

Ei au explicat că orice cutremur puternic destabilizează întregul sistem geologic al unei zone.

Astfel, cutremurul din august, de la Amatrice, a avut loc ca urmare al celui de la L’Aquila, din 2009. Iar seismele de miercuri au avut loc din cauza ca cel de la Amatrice a provocat, la rândul sau, dezechilibre.

Sursa: realitatea.net

loading...

Facebook Comments