NEWS ALERT: Le-au dat foc romanilor in Germania! Clădire cu români, incendiată intenționat în Germania. Șapte persoane sunt în stare gravă. Președintele Klaus Iohannis este foarte îngrijorat

NEWS ALERT: Le-au dat foc romanilor in Germania! Clădire cu români, incendiată intenționat în Germania. Șapte persoane sunt în stare gravă. Președintele Klaus Iohannis este foarte îngrijorat

- in EXTERNE, SOCANT
1513
Comentariile sunt închise pentru NEWS ALERT: Le-au dat foc romanilor in Germania! Clădire cu români, incendiată intenționat în Germania. Șapte persoane sunt în stare gravă. Președintele Klaus Iohannis este foarte îngrijorat
incendiu Germania

O clădire în care locuiau zeci de români a fost incendiată intenționat, într-un oraș aflat în apropiere de Dortmund. Șapte dintre persoanele care locuiau în imobil sunt în stare gravă, relatează presa germană. MAE a anunțat că evenimentele sunt urmărite de Consulatul General al României la Bonn.

Cazul șocant a avut loc în localitatea Bergkamen, aflată la 20 de kilometri distanță de Dortmund. O clădire în care locuiau 33 de români și opt moldoveni a fost incendiată, iar presa germană scrie că focul a fost pus intenționat. Toate cele 31 de persoane care se aflau în clădire în momentul incendiului au ajuns la spital, după ce au fost intoxicate cu fum. Șapte dintre acestea ar fi în stare gravă.

O anchetă a fost deschisă în acest caz, iar primele informații arată că focul a fost pus intenționat. Primarul localității a afirmat că românii și moldovenii vizați lucrau pentru o companie de construcții.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că evenimentele sunt urmărire îndeaproape de Consulatul General al României la Bonn.

„Oficiul consular a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre victime. Potrivit informaţiilor furnizate de autorităţile locale, în imobilul afectat de incendiu locuiau 45 de persoane, printre care şi cetățeni români. 33 dintre persoanele afectate au fost spitalizate, urmare intoxicației cu fum, 7 dintre acestea fiind în stare gravă, fără a le fi pusă viaţa în pericol. O parte dintre persoanele spitalizate au fost externate”, a anunțat MAE, într-un comunicat.

Instituția notează însă că ancheta privind cauzele producerii incendiului este în desfășurare.

„Consulatul General al României la Bonn monitorizează cu prioritate cazul şi menține în permanenţă legătura cu autorităţile competente, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară”, se arată în comunicatul citat.

 UPDATE 18.23: Președintele Klaus Iohannis a reacționat cu privire la incidentul din Germania și a spus că ”este consternat de incidentul care a avut loc în localitatea germană Bergkamen, într-o clădire în care locuiesc și cetățeni români, chiar de Ziua Națională a României”.

Într-un punct de vedere trimis de Cotroceni se arată că ”Președintele Klaus Iohannis este foarte îngrijorat de faptul că un act de o asemenea cruzime, soldat cu zeci de răniți, poate avea loc în Europa anului 2017 și condamnă cu fermitate acest incident. Președintele României se interesează personal de această situație, va urmări evoluțiile și se așteaptă ca ancheta autorităților germane să elucideze cu maximă urgență circumstanțele producerii incendiului”. Sursa: libertatea.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments