Update – CATASTROFA UMANA petrecuta cu putin timp in urma in ROMANIA! Au fost convocate echipele de intervenţie şi de căutare. Lumea este în stare de ȘOC!

Update – CATASTROFA UMANA petrecuta cu putin timp in urma in ROMANIA! Au fost convocate echipele de intervenţie şi de căutare. Lumea este în stare de ȘOC!

- in NEWS, SOCANT
1048
Comentariile sunt închise pentru Update – CATASTROFA UMANA petrecuta cu putin timp in urma in ROMANIA! Au fost convocate echipele de intervenţie şi de căutare. Lumea este în stare de ȘOC!

UPDATE ora 22:30 – Ministrul Energiei, Toma Petcu, a anunţat că salvatorii au ajuns la primul miner blocat în subteran, în Mina Lupeni, în urma prăbuşirii tavanului unui abataj. Acesta este conştient, cooperează şi urmează să fie preluat de medici.

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat, joi seară, la Lupeni, că salvatorii au ajuns la primul miner prins în subteranul Minei Lupeni şi au reuşit să elibereze mare parte a corpului. Bărbatul este conştient şi cooperant.

”Salvatorii au reuşit să ajungă la dumnealui, au reuşit să elibereze mare parte a corpului, mai au de eliberat pe stânga. Este conştient, cooperant. Din momentul în care va fi desprins total, pentru că operaţiunea e greoaie, i se va acorda primul ajutor de către medici. Am decis să îl scoatem printr-o cale de evacuare în zona de sud a puţului. Bineînţeles, că un rezultat medical mai complet şi mai bun o să avem când îl scoatem la suprafaţă, colegii sunt acolo şi sunt pregătiţi. Tot ei vor decide, în funcţie de rănile pe care le are, la ce spital va fi transportat, dacă va fi un spital din apropiere sau unul din ţară”, a declarat Toma Petcu.

Acesta a mai precizat că la Mina Lupeni a fost chemat şi un elicopter cu termoviziune, care poate zbura pe timp de noapte, acesta urmând să transporte minerii blocaţi în subteran, pe măsură ce vor fi scoşi, la spitale.

UPDATE 18:25 Echipele de salvatori care au intrat în Mina Lupeni, pentru a-i recupera pe cei trei mineri surprinşi de surparea tavanului unui abataj, au înaintat trei metri şi spun că aud voci distincte, dincolo de zidul format în urma surpării, iar ortacii care au scăpat teferi în urma incidentului ajută şi ei la salvarea colegilor.

Liderul Sindicatului Muntele din Valea Jiului, Darius Câmpean, a declarat pentru News.ro că echipele de salvatori au avansat în cătarea minerilor blocaţi în subteran după prăbuşirea tavanului unui abataj, la Mina Lupeni.

”S-a avansat în zonă, aproximativ trei metri. Vestea bună e că se aud voci distincte în spatele zonei ceea ce este un semn bun pentru că sunt şanse mari să fie în viaţă cei prinşi acolo. Din câte ştiu, sunt echipe a câte cinci salvatori care intervin”, a declarat Darius Câmpean.

Mina Lupeni s-a surpat. Mai mulţi mineri, prinşi în subteran. O surpare s-a produs în jurul orei 13,55, în timp ce o echipă de 14 oameni scotea nişte stâlpi de susţinere dintr-o galerie exploatată. 11 mineri au reuşit să se salveze, dar trei au rămas captivi. Ministrul Energiei Toma Petcu şi secretarul de stat Doru Vişan au plecat spre Lupeni.

Toma Petcu, ministrul Energiei a afirmat pentru Realitatea TVîn momentul surprării în mină lucrau 14 mineri, dintre care 11 au reuşit să iasă la suprafaţă. 

“Au fost convocate echipele de intervenţie şi de căutare care au intrat în subteran”, a precizat ministrul Energiei, adăugând că secretarul de stat care se ocupă de acest sector s-a deplasat deja în zonă, urmând ca şi el să meargă la Lupeni.

Conform acestuia, echipele de salvare sunt formate tot din mineri pregătiţi special pentru astfel de situaţii.

“Principalele priorităţi sunt vieţile omeneşti. Restul procedeelor o să fie stabilite de cei din mina în funcţie de ce găsesc şi de cum reuşesc să ajungă la colegii lor”, a mai spus Toma Petcu.

Potrivit liderului sindical Darius Câmpean de la Sindicatul “Muntele”, acțiunile de salvare pot dura câteva ore, în funcție de ceea ce vor găsi echipele de salvatori în subteran.

Arafat: Două elicoptere SMURD, trimise la Lupeni

Două elicoptere SMURD și mai multe mașini aparținând Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare și Serviciului de Ambulanță vor ajunge la Mina Lupeni, unde trei mineri sunt dați dispăruți în subteran, a declarat, pentru Agerpres, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

Potrivit acestuia, cele două elicoptere — unul din Arad și unul din București — vor ajunge în aproximativ două ore la Hunedoara.

Mașinile deplasate ale SMURD-ului și Serviciului de Ambulanță sunt de multiple victime și prim ajutor.

“În subteran intervin salvatori minieri. Am mobilizat forțe de intervenție”, a arătat Arafat.

Premierul Mihai Tudose i-a cerut ministrului Energiei, Toma Petcu, să se deplaseze la Mina Lupeni, unde trei mineri sunt dați dispăruți în subteran, în urma unei surpări care a avut loc joi după-amiază, au declarat, pentru Agerpres, surse guvernamentale.

Pentru moment nu se știe nimic despre starea celor trei mineri, nici măcar dacă mai sunt în viață.

Accidentul s-a produs la ora 13.55.

De asemenea, Prefectul de Hunedoara, Fabius Szekely, a precizat că a fost anunţat şi Inspectoratul Teritorial de Muncă şi că se va face o anchetă privind condiţiile de lucru din mina Lupeni.

„Evenimentele sunt în dinamică. Echipele de salvatori intervin. Sperăm să fie bine. Accidentul s-a produs la ora 13.55”, a declarat Dorel Bretean, subprefect al județului Hunedoara.

„Este o surpare pe o lungime de 10 metri, 3 oameni nu au fost găsiți. Ne-am mobilizat, salvatorii sunt pe drum, au fost trimise ambulanțe la mină. Următoarea jumătate de oră este definitorie pentru ce se întâmplă”, a declarat pentru Hunedoara Liberă, prefectul județului Hunedoara, Fabius Kiszely.

“Din informațiile pe care le am în avatajul panou 97 C de la Mina Lupeni a avut loc o surpare, unde se pare că sunt prinși trei mineri. La momentul de față nu știu numele lor și situația, eu sunt la București. Sper din toată inima să fie în viață. În momentul de față s-a dat alarma, o să intre echipele de salvare,” a declarat Darius Câmpeanu, lider sindical la mina Lupeni, conform dcnews.ro. sursa: realitatea.net

Dragi prieteni,

Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments