VIDEO| Momentul în care soldatul nord-coreean dezertor a fost împușcat surprins pe camerele de supraveghere. Ce i-au gasit medicii in stomac la spital a socat intreaga lume

VIDEO| Momentul în care soldatul nord-coreean dezertor a fost împușcat surprins pe camerele de supraveghere. Ce i-au gasit medicii in stomac la spital a socat intreaga lume

- in EXTERNE
1221
Comentariile sunt închise pentru VIDEO| Momentul în care soldatul nord-coreean dezertor a fost împușcat surprins pe camerele de supraveghere. Ce i-au gasit medicii in stomac la spital a socat intreaga lume
soldat-dezertor

Un video în care este surprins momentul în care un soldat nord-coreean fuge peste graniță în Coreea de Sud și este împușcat de foștii săi colegi a fost publicat, miercuri de către Comandamentul Organizației Națiunilor Unite, scrie CNN.

Publicarea filmului reprezintă primul gest de acest tip al Comandamentului ONU condus de SUA. Video-ul care cuprinde imagini surprinse de camerele de supraveghere din zona demilitarizată (DMZ), cea care divizează Coreea de Nord și Coreea de Sud.

Prin deschiderea foculu în în DMZ, soldații nord-coreeni au încălcat armistițiul coreean de război, a declarat comandantul ONU, care supraveghează acordul de încetare a focului vechi de 64 de ani.

Un soldat nord-coreean a traversat, de asemenea, linia de demarcație militară (MDL) – o altă încălcare a armistițiului semnat la încetarea războiului din peninsula Coreea în 1953 – a declarat colonelul Chad Carroll, directorul afacerilor publice americane Force Korea.

Carroll a spus că Phenianul a fost anunțat despre aceste încălcări ale tratatelor. „Acordul de armistițiu rămâne, totuși în vigoare”, a spus generalul Vincent K. Brooks, care conduce Comandamentul ONU.

Soldatul de 24 de ani, numit Oh, și-a recăpătat conștiința și urmează un tratament de recuperare după ce a trecut cu bine peste operațiile la care a fost supus ca urmare a rănilor suferite.

În data de 13 noiembrie, a apărut știrea că un soldat nord-coreean a fost împușcat în timp ce dezerta în Coreea de Sud. Nu mai puțin de 40 de gloanțe au fost trase asupra sa.

Însă, deși era grav rănit, a reușit să ajungă în țara vecină, iar acum se află în stare gravă, dar stabilă în spital. Presa de la Seul scrie că militarul pendulează între scurte momente de luciditate și pierderea cunoștinței.

Medicii au fost uimiți de starea sa de sănătate. Printre paraziții găsiți în stomacul militarului se numără și o specie de viermi, pe care bărbatul i-ar fi putut lua din consumul unor legume tratate cu îngrășământ din fecale umane. De altfel, această practică este des folosită în Coreea de Nord, țară care se confruntă cu o criză de alimente.

Mai mult, recuperarea sa este îngreunată de alte două diagnostice serioase ale medicilor sud-coreeni: pneumonie și hepatita B. Totuși, medicii sunt optimiști în privința sa. Sursa: libertatea.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments