A fost copil sărac lipit pământului, dar în prezent este magistrat de renume în România: „Mâncam după ce luau masa ceilalți elevi, adunam resturile!”

A fost copil sărac lipit pământului, dar în prezent este magistrat de renume în România: „Mâncam după ce luau masa ceilalți elevi, adunam resturile!”

- in DE ACTUALITATE, EDUCATIE SI CULTURA, GENERALE
3332
Comentariile sunt închise pentru A fost copil sărac lipit pământului, dar în prezent este magistrat de renume în România: „Mâncam după ce luau masa ceilalți elevi, adunam resturile!”

Este vorba despre Marcel Nechita, magistrat, vicepreşedintele Judecătoriei Suceava, care are o poveste de viață impresionată. Ajuns magistrat de renume, el n-a uitat de greutățile prin care a trecut și, azi, oferă din salariul său o bursă pentru patru elevi nevoiași, o sumă totală ce ajunge până la 2.000 de lei, în fiecare lună.

Când era elev a fost la un pas de a  renunţa la şcoală. Tatăl i-a zis că îi dă căruţă şi cal şi îl trimite la muncile câmpului, notează a1.ro.

În liceu, neavând bani de cantină și internat, rămânea să mănânce după ce toți ceilalți colegi terminau, aduna resturile din farfurii.

 Când era în clasa a VIII-a, diriginta l-a întrebat pe tatăl lui la ce liceu vrea să-l dea, dar acesta i-a spus că-i ajunge atâta şcoală băiatului.

La insistenţele dirigintei, Marcel Nechita a ajuns elev la Liceul Silvic Câmpulung Moldovenesc, însă după primul an a ajuns în aceeaşi situaţie, nu mai avea bani de internat şi de cantină.

Atunci, salvarea a venit de la dirigintele său din acea vreme, profesorul de sport Viorel Totoescu, care a vorbit cu directorul liceului, i-a spus de rezultatele şcolare a elevului Nechita şi a obţinut pentru acesta gratuitate la cazare şi masă.

De obicei mâncam după ce luau masa ceilalți elevi, dacă mai rămânea ceva… Vă imaginaţi că experienţele astea s-au lipit de sufletul meu şi vreau să ajut alţi copii să nu mai ajungă în situaţia în care eram eu”, spunea Marcel Nechita.

Magistratul îşi vizitează şi acum fostul diriginte, cu care a ţinut legătura în acest timp, cei doi devenind prieteni. Mai mult, magistratul ajută și alți copii nevoiași să își continue studiile.

Sursa: adevar.tv

loading...

Facebook Comments